Lästid: 4 Min
Fisk är lika nyttigt som det är gott, och det finns flera fördelar med att ångkoka fisk. Att ångkoka lax eller tillaga andra recept som ångkokt torsk ger dig en god middag som dessutom är full med näringsämnen. Genom att ånga fisk tillförs inget fett till rätten, men den höga luftfuktigheten gör att smaken bevaras och att fisken blir mör och saftig. Är du sugen på ångkokt fisk? Recept och andra tips hittar du i texten nedan. Vill du laga torsk, ångkoka lax i ugn eller helt enkelt bara få inspiration till andra fiskrätter.
När man ska ånga fisk är det viktigt att fisken inte kommer i kontakt med vattnet, oavsett om du ska ångkoka lax, eller provar ett ångad torsk recept. Här kommer några tips på hur du får en riktigt god ångkokt fisk: Du kan även ångkoka fisk i ugn. Om du exempelvis vill ångkoka lax i ugn kan du slå in fisken och kryddorna i bakplåtspapper eller lägga fisken i en ugnsform som du täcker över med aluminiumfolie. Därmed behåller fisken vätskan som annars frigörs vilket gör att fisken tillagas jämnt och inte blir torr. Denna metod fungerar även för ångkokt torsk i ugn och andra fisksorter. Tips: Med hjälp av Philips Air Cooker kan du snabbt och lätt ångkoka fisk. Den innovativa NutriFlavor-teknologin anpassar temperaturen, tillagningstiden och luftfuktighetsnivån efter dina ingredienser. Detta gör att fisken bibehåller över 90 % av sina viktiga omega-fettsyror och andra näringsämnen. Du kan även använda din air cooker för att tillaga annan mat som att ångkoka grönsaker eller baka bröd!
Torsk är en mager fisk med mild smak vilket är en av anledningarna till att den är så populär! Ångkokt torsk i ugn smakar väldigt gott tillsammans med färska gröna örter och citron som i detta enkla recept: Ingredienser för 4 personer: 4 torskfiléer Så här gör du: Tips: Detta recept på ångkokt torsk i ugn kan du även lägga i lök, vitlök, morötter och selleri i torskpaketen för att ge fisken ännu mer smak!
4 kvistar persilja
4 kvistar dill
4 kvistar mynta
4 citronskivor
Salta och peppra efter smak
Air Cooker
Air Cooker 7000-serien
NX0960/90
Lax är en nyttig och fet fisk som innehåller mycket omega-3- och omega-6-fettsyror. Det går snabbt att ångkoka lax – tiden är runt fem minuter i ångkokaren . Med detta tillagningssätt bibehålls de viktiga näringsämnena och du behöver inte lägga till smör eller olja. Precis som torsk kan lax gott och enkelt med färska örter och citron. Lax med umamismak från miso är en utmärkt kombination. Missa inte att prova detta japanskinspirerade recept! Ingredienser för 4 personer: 4 laxfiléer Marinad: Garnering: Så här gör du: Med dessa recept kan du enkelt ångkoka lax, tillaga en god ångkokt torsk i ugn eller bjuda på andra smakrika fiskrätter fullt med vitaminer och näringsämnen. Smaklig måltid! * Testad på lax med 93 % Omega 3/6 med inställningen 'Steam with air'.
1 msk röd eller vit misopasta (röd har en starkare smak)
1 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
3 cm riven ingefära
2 vårlökar (skurna i ringar)
1 msk rostade sesamfrön