1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  En enkel guide till rengöring av vattenkokaren: Så avkalkar och rengör du den bäst


  För att brygga den perfekta koppen varje gång är det viktigt att veta hur man avkalkar vattenkokaren – från grundläggande skötsel till djuprengöring – och vi hjälper dig längs vägen. Läs vidare för vår guide till hur du blir av med kalk i en vattenkokare, inklusive enkla huskurer som hur du avkalkar en vattenkokare med ättika. Så om du någonsin ställt dig frågan ”Hur avkalkar man en vattenkokare?”  kommer vår guide att hjälpa dig!

  Så här rengör du vattenkokaren: en snabblösning


  En snabb rengöringsmetod är alltid populärt. Följ dessa tips för att avkalka vattenkokaren med kokt vatten på bara några minuter med endast två ingredienser.


  Du behöver:

   

  • 1 citron
  • Tillräckligt med vatten för att fylla vattenkokaren


  När du har dina ingredienser redo följer du dessa steg för att avkalka med vatten som kokar:

   

  1. Skär din citron i tunna skivor.
  2. Lägg citronskivorna i din vattenkokare.
  3. Fyll vattenkokaren med vatten.
  4. Slå på din vattenkokare och låt den koka upp.
  5. Skölj ur vattenkokaren med rent, kallt vatten.

  Bli av med kalk i din vattenkokares interiör med en djuprengöring

  Bli av med kalk i din vattenkokares interiör med en djuprengöring


  Från och med att du kokar vatten till din allra första kopp du gör med en helt ny vattenkokare kommer kalk att börja byggas upp inuti, så det är viktigt att rengöra din vattenkokare på djupet minst varannan till var tredje månad (oftare om du bor i ett område med hårt vatten). Här är vår enkla guide till hur man rengör vattenkokaren med ättika.

  Du behöver:

   

  • Ättika
  • Vatten

  Hur man avkalkar vattenkokaren med ättika: steg-för-steg-guide


  Att rengöra vattenkokaren med ättika ger dig en riktigt djuprengöring eftersom syran hjälper till att bryta ner avlagringarna. När du ska rengöra en vattenkokare för första gången med ättika är det värt att göra en snabb kontroll först för att se hur just din modell kommer att reagera på denna metod. Läs tillverkarens instruktioner för att vara säker och följ sedan dessa steg:

   

  1. Blanda en lösning av lika delar ättika och vatten.
  2. Fyll vattenkokaren till hälften.
  3. Koka upp vattenkokaren. Det är viktigt att vattenkokaren når temperaturen som krävs. Om den inte har en automatisk avstängning, stäng av den.
  4. Låt lösningen sitta i minst 30 minuter (du kan till och med lämna den över natten).
  5. Häll bort vätskan och skölj vattenkokaren med rent, kallt vatten.
  6. Fyll vattenkokaren med färskt vatten och koka upp.
  7. Häll bort vattnet.
  8. Upprepa steg 6 och 7 två gånger för att ta bort eventuella kvardröjande rester av ättika.

   

  Om du vill ha en huskur mot kalk, men du inte har någon ättika till hands, kan du använda andra ingredienser från köksskåpet. Du kan prova att fylla vattenkokaren till tre fjärdedelar med vatten och tillsätta en matsked bikarbonat och sedan följa steg 3-8 ovan.

  Vad du behöver

  Avkalkning av vattenkokaren: andra topptips

   

  Nu har du några enkla metoder för snabb rengöring av vattenkokare, och du vet hur man rengör vattenkokare med ättika för en djupare rengöring. Här är andra tips som du bör tänka på:

   

  • Att rengöra vattenkokaren med ättika är inte idiotsäkert; ibland upptäcker du envisa kvarvarande kalkfläckar. Dessa kan tas bort med hjälp av bikarbonat och vatten och en gammal tandborste för att skrubba bort dem.
  • Låt alltid vattenkokaren svalna innan du behandlar fläckar. Det sista du vill är att försöka ta bort fläckar medan din vattenkokare fortfarande är varm vilket kan sluta med en brännskada eller skållning.
  • När du rengör din vattenkokare, gör det alltid på ett säkert sätt. Oavsett om du behandlar envisa fläckar eller tvättar utsidan, stäng alltid av din vattenkokare, dra ut kontakten och var försiktig med eventuella elektriska komponenter.

   

  Att göra rent vattenkokaren och kalka av vattenkokaren är verkligen enklare än vad man tror! Nu kan du vara säker på att göra en perfekt kopp kaffe eller te med din rena, avkalkade tekokare eller vattenkokare. 

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.