1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Så brygger du te: En enkel guide till rätt temperatur för te


  Alla älskar en god kopp te. Men vet du verkligen hur man gör te på rätt sätt? Vilken temperatur ska te ha? Hur gör man eget te? Om du vill att din kopp med svart, grönt eller vitt te ska nå sin fulla smakpotential så har vi tipsen. Vi kommer att ge dig den bästa te temperaturen, för att hjälpa dig ta din kopp till nästa, perfekta nivå.

  Spelar temperaturen någon roll?

   

  Du kanske ofta har ställt dig själv frågan hur gör man te? Att lära sig att göra te som smakar gott och innebär först och främst att förstå sig på vikten av temperaturen på vattnet som används för att göra te. Att brygga te kräver att temperaturen är "lagom", och här är anledningen:

   

  • Att använda vatten som är för varmt förstör tanniner. Det här är proteinerna som producerar färgen och smaken vi alla vill ha i den perfekta koppen te.
  • För varmt vatten kan orsaka termisk chock för tebladen. Detta kommer att resultera i en hård och bitter brygd.
  • Vatten som är för kallt tillåter inte tanninerna att utvecklas. Även om hett vatten kan förstöra tanninerna, kan för kallt vatten leda till att tanninerna inte löser sig ordentligt, vilket resulterar i smaklöst te.

  Vilken är den bästa temperaturen för att brygga te?

  Vilken är den bästa temperaturen för att brygga te?


  Det är inte helt enkelt att brygga te, och det handlar om allt från hur varmt vattnet är till hur länge det ska bryggas för att få till den perfekta koppen. Att hitta den bästa te temperaturen beror på vilken typ av te du planerar att brygga. Att hitta en optimal grönt te temperatur kan vara svårt då den skiljer sig från en idealisk svart- och  vitt te temperatur. Så när du har rengjort och avkalkat din vattenkokare och har ditt valfria te redo är det bara att följa vår enkla guide för att välja rätt vattentemperatur för ditt te.

  Grönt te: Temperaturguide för att brygga grönt te


  När du brygger grönt te ska temperaturen vara något lägre. Att använda vatten som är för varmt kan leda till bittert, grässmakande te. Den bästa temperaturen för grönt te är mellan 65°C och 80°C – det vill säga långt under koktemperaturen.

  Svart te: Temperaturguide för att brygga svart te


  Så, gällande svart te, vilken temperatur är egentligen rätt? Svarta teer kräver faktiskt olika temperaturer beroende på vilket svart te du brygger. För mer känsliga typer ska du sträva efter att hålla vattentemperaturen mellan 80°C och 90°C. Till alla andra svarta teer kan du använda lite varmare vatten, mellan 90°C och 100°C. 

  Vad du behöver

  Vitt te: Temperaturguide för att brygga vitt te

   

  Att använda högre temperaturer kommer att skålla teet. När det gäller att förstå hur man brygger te i det här fallet rekommenderar vi att du håller dig till att använda vatten som är 70°C.


  Tips: För att göra det ännu enklare att brygga ditt te kan du överväga att investera i en produkt som gör att du helt enkelt kan välja rätt temperaturinställning, till exempel Philips vattenkokare med temperaturreglage.


  Nu vet du hur man gör te på bäst sätt och kan alla tips och tricks. Med svaret på frågan ”hur gör man te?” vet du nu att med rätt temperatur kan du få till den ultimata koppen varje gång. Om du föredrar en växtbaserad mjölk till ditt te kan du ta en titt på vår guide till hur du gör din egen växtbaserad mjölk för att lägga till ännu fler valmöjligheter till din upplevelse.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.