1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Fritera utan olja - Airfryer

  Fritera utan olja
  – hur fungerar det?

  Gillar du, liksom vi friterat men har förstått att för mycket fett inte är bra för kroppen? Friterad mat innehåller i allmänhet transfetter, som likt mättat fett höjer kolesterolet (medan det sänker det goda kolesterolet!) och ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Friterad mat är gott, men inte bra för oss. Så, hur kan vi fortsätta njuta av den goda smaken och krispigheten som friterad mat har, men dra ner på fettet? Lösningen är en Airfryer – som friterar med luft istället för olja.

  Fritera utan olja

   

  Ja, du läste rätt. Det går faktiskt att äta friterad mat utan all onödig olja. Istället för oljan kan du använda het, snabbcirkulerande luft vilket ger ett resultat likt friterat – utan all fett! En Airfryer är en luftfritös som ger maten en krispig yta och saftig insida, allt tack vare luft. Med en Airfryer kan du till exempel tilllaga pommes frites med upp till 90 % mindre fett jämfört med tillagning i en vanlig fritös*. Blir du nyfiken på hur hälsosam friterad mat fungerar? Fortsätt läs! 

  Hur fungerar det?


  Det är busenkelt! Börja med att välja vad du vill tillaga – varför inte pommes frites? En klassisk friterad maträtt som är uppskattad av både barn och vuxna. Om du hade valt att fritera genom att sänka ned potatisen i het olja, nej då kanske inte pommes hade känts självklart att servera en vardagskväll, men nu friterar du med luft – en hela annan femma. Följ receptet på pommes frites, och lägg i potatisstavarna i Airfryern.


  Nu börjar det hända grejer. Airfryern har en botten formad som en sjöstjärna vilket gör att luften inne i Airfryern cirkulerar i 360°. Tack vare en jämn värmefördelning av luften undviker du att delar av maten blir bränd eller undertillagad och får ett perfekt friterat resultat. Du ställer in den tid och temperatur du vill ha, och trycker på start. Under tiden din mat tillagas kan du passa på att göra annat. Till skillnad från när du friterar med en vanlig fritös behöver du inte bevaka eller underhålla Airfryern eftersom den heta luften gör jobbet. När tillagningstiden är slut, piper Airfryern till och maten är redo för servering.

  Vad kan man fritera?

   

  Du kan fritera det mesta med luft i Airfryern - pommes, halloumi, banan (supergod efterrätt!) eller gör egna chips av potatis, rotfrukter eller grönkål. En stor fördel med Airfryern är att du kan göra mycket mer än att bara fritera maten. Tänk inte på Airfryern som endast en fritös, utan snarare som en fritös, ugn, stekpanna och mikro i ett. Du kan nämligen både steka, rosta, grilla och baka – allt med en och samma köksapparat. 

   

  Testa att göra en helgrillad kyckling och servera saftiga brownies till efterrätt. I de större modellerna av Airfryern kan du faktiskt göra en hel måltid. För att se mer recept och utforska möjligheterna med en Airfryer, ladda ned NutriU appen och hämta inspiration!

  Slipp frityrolja och ställ direkt in i diskmaskinen

   

  När man använder en klassisk fritös för att fritera maten kan rengöringen vara knepig. Vart ska all överflödig frityrolja ta vägen och hur ska jag rengöra fritösen? Om du friterar med luft slipper du problemen. Till att börja med har du använt lite, eller ingen olja alls på dina pommes – vilket innebär att du slipper frityroljan och dessutom kan du göra rent Airfryern i diskmaskinen. Ta bort korgen från Airfryern och ställ in i diskmaskinen, den yttre korgen torkar du bara rent med en disktrasa. Enkelt!

   

  *Jämfört med färska pommes frites som tillagats i en vanlig fritös från Philips

  hur fungerar Philips Airfryer?
  • Premium Smart Sensing Airfryer XXL - 6 portioner
   -{discount-value}

   Premium Smart Sensing Airfryer XXL - 6 portioner

   Visa produkt

  Philips Airfryer

  Läs mer om Philips Airfryer

  Relaterade artiklar

  • Fritera pommes frites i fritös eller Airfryer - vad blir bäst?

   Fritera pommes frites i fritös eller Airfryer - vad blir bäst?

  • Ska jag äta innan träning?

   Ska jag äta innan träning?

  • Airfryer vs Air Cooker – Vad är skillnaden?

   Airfryer vs Air Cooker – Vad är skillnaden?

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.