1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 6 Min

  Glutenfritt pasta recept: Din guide till hemgjord glutenfri pasta eller nudlar

   

  Oavsett om du är glutenintolerant mot proteinet som finns i vete, råg och korn eller om du har bestämt dig för att sluta äta gluten, behöver du inte begränsa dina pastaval. Tack vare tillgängligheten av glutenfritt mjöl kan du njuta av glutenfri hemmagjord pasta och nudlar. Det är enkelt att göra egen glutenfri pasta utan krångel, på minimal tid och utan oro för att det är det gluten i pastan.

  Glutenfri färsk pasta – recept och ingredienser

   

  Oavsett om du använder dina händer eller en maskin kan du få till en fantastisk glutenfri pasta. Recept som dessa finns det gott om, med massor av olika smaker att välja på. Varför inte ge din glutenfria pastadeg en kick med ett recept med quinoa eller bovete, eller helt enkelt lägga till morotsjuice eller spenat i blandningen? Dessa är alla exempel på läckra och glutenfria recept.

   

  Med lite extra knådning kan dina glutenfria ingredienser enkelt kombineras i en hemlagad pastadeg. Ta en titt på vår artikel om hur du gör en fantastisk pastadeg. Kom bara ihåg att ersätta ingredienserna med glutenfria alternativ!

   

  Experttips: Genom att använda en pastamaskin med automatisk blandning kan du enkelt lägga till olika ingredienser i din glutenfria pastadeg genom att hälla dem direkt i maskinen.

  Så gör du glutenfri pasta: 3 enkla metoder


  Glutenfri färsk pasta är inte alltid lätt att hitta i butiken. Så om detta är din favoritpasta eller om du har en särskild kost kan det vara extra användbart med några glutenfria färsk pasta recept. Dessutom smakar hemlagad pasta alltid så mycket bättre. Detta hemlagade glutenfria pastarecept kan göras antingen för hand eller med en maskin som gör grovjobbet åt dig! Som med traditionell pasta är hemligheten bakom den glutenfria pastan en bra deg.

   

  Om du inte har tid att göra ditt glutenfria pastarecept för hand, garanterar Philips pasta- och nudelmaskin en snabb och enkel process, så att du får en färsk glutenfri pasta på så lite som 10 minuter. Det fantastiska med denna pastamaskin är de olika skivorna som gör att du kan få pasta i olika former, färger och smaker för alla möjliga läckra rätter.

  Vårt enkla glutenfria pasta recept

   

  När du gör hemgjord glutenfri pasta är den största skillnaden att du behöver ett extra förtjockningsmedel. Vi rekommenderar att du använder xantangummi som finns att köpa i de flesta välsorterade matbutiker.

   

  Ingredienser:

   

  • 315 g glutenfritt mjöl
  • 2 tsk xantangummi
  • 1 tsk koshersalt
  • 5 ägg

   

  Tillagning:

   

  1. Tillsätt alltid xantangummit i din degblandning samtidigt som ditt glutenfria mjöl.
  2. Blanda ditt glutenfria mjöl med xantangummit innan du formar en grop i blandningen och tillsätter ditt ägg.
  3. Tillsätt extra vatten vid behov för att förhindra att degen torkar ut. Du vill uppnå samma elasticitet som en deg som innehåller gluten.
  4. Knåda degen i max 10 minuter tills den får rätt konsistens.
  5. När degen är knådad, lägg den i en försluten plastpåse och låt den vila i minst 30 minuter.
  6. När degen har vilat kan du forma den till olika former av pasta.

  Vad du behöver

  3 praktiska tips för att göra hemlagad glutenfri pasta

   

  Nu vet du hur enkelt det kan vara att göra din egen glutenfria pastadeg. Kom bara ihåg att alltid tänka på följande tips:

   

  • Så länge du undviker kokosmjöl, mandelmjöl eller vitt rismjöl är det helt upp till dig vilken typ av mjöl du väljer för en glutenfri färska pasta. Ett förblandat mjöl, quinoa- eller bovetemjöl är oftast bäst.
  • För att göra detta till ett veganskt, glutenfritt recept på pastadag kan du ta bort ägget från blandningen. Det är ett bra alternativ om du försöker dra ner på animaliska produkter eller om du lagar mat för veganska vänner och familjemedlemmar. Tänk bara på att du kan behöva använda lite extra vatten i din degblandning för att förhindra att den torkar ut.
  • Du kan göra din egen glutenfria pasta i din Philips pasta- och nudelmaskin som för vilken annan typ av pasta som helst. Häll helt enkelt ditt glutenfria mjöl i din maskin, välj mellan två olika program och häll sedan långsamt i vätskan genom lockets öppning. Det kommer att smaka lika gott som alla andra fantastiska pastarätter!

  Så gör du glutenfria nudlar

   

  Nu har du lärt dig att göra glutenfri pasta, så varför inte också prova på att göra glutenfria nudlar?

   

  1. Följ steg 1-5 ovan.
  2. Efter att du knådat degen rullar du ut den extra tunt, skär den i breda band och formar dina nudlar.
  3. Alternativt, om du använder en pastamaskin, väljer du helt enkelt vilket program du vill använda.

   

  Tips: Philips pasta- och nudelmaskin klarar mer än att bara göra pasta! Du kan hämta inspiration från dess receptbok med över 20 olika nudel- och pastarätter.

  Så gör du glutenfri pastadeg med rödbetor

   

  Nu när du har lärt dig att göra glutenfri pasta och nudlar, varför inte ta och tillsätta olika ingredienser i din pastadeg? Glutenfri rödbetspasta är både en kulinarisk och visuell höjdare. Rödbeta ger pastan en fantastisk färg, vilket gör den till ett utmärkt alternativ när du vill imponera på dina middagsgäster.

   

  Tillagning:

   

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt dina sköljda och ansade rödbetor.
  2. Koka i cirka 45 min eller tills rödbetorna är mjuka.
  3. När betorna har svalnat skalar du dem innan du använder antingen en stavmixer eller matberedare för att mixa dem till en slät massa.
  4. Efter att du har tillsatt dina torra ingredienser till pastamaskinen blandar du ner din rödbetspuré i din glutenfria pastadeg.
  5. Om du gör din pasta för hand tillsätter du purén i degen när du blandar i ägg och mjöl. Knåda ordentligt för att arbeta ner rödbetorna i degen. Känn efter om konsistensen är för våt och om det behövs mer mjöl.

   

  Med rätt utrustning går det verkligen snabbt och enkelt att göra tre olika glutenfria hemmagjorda pastarätter. Pastamaskinens mångsidighet garanterar att glutenfri färsk pasta och glutenfria nudlar blir lika goda som originalen!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.