1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 6 Min

  Snabba och enkla måltider att göra hemma: recept för en snabb, nyttig middag

   

  Efter en lång dag på jobbet är allt vi vill ha goda och enkla middagar som går snabbt att laga. Ännu bättre är det om de är lättlagade, välsmakande och gör hela familjen nöjd. Eller är det för mycket begärt? Oroa dig inte, du kan enkelt laga snabba och enkla måltider tack vare våra tips och tricks för recept som går snabbt att laga, inklusive ingredienser som är lätta att förbereda och tidsbesparande prylar. Läs vidare för att upptäcka snabba, enkla middagsrecept för familjens måltider, inklusive några 30-minuters middagsrecept för riktigt snabb matlagning. Klara, färdiga, laga mat!

  Skapa en enkel och snabb middag: enkla middagsingredienser


  Om du bara har 30 minuter på dig kan matlagningen kännas ganska överväldigande - särskilt om du försöker bjuda på något nyttigt. Ett enkelt middagsrecept blir lätt till ett maraton: potatisen måste skalas och skäras, grönsakerna rengöras och tvättas och köttet tärnas.

   

  Nyckeln till att laga en nyttig, snabb middag är förberedelser. Se till att du medvetet väljer recept med så få ingredienser som möjligt eller förbered dina ingredienser i förväg. För att förbereda olika middagsrecept på ett kick, följ dessa användbara tips som hjälper dig att lära dig att laga mat snabbt:

   

  • Använd frysta eller konserverade grönsaker. Konserverade eller frysta grönsaker är vitaminrika, vanligtvis hackade i förväg och lätta att värma upp. De är perfekta att ha i såser eller soppor.
  • Använd färskt, färdigskivat kött. Hos din lokala gårdsbutik eller stormarknad kan du köpa färskt skivat eller hackat kött, vilket sparar mycket tid under tillagningen.
  • Köp färdiga kolhydrater. Ha lite färsk pasta i kylen för snabba middagar. För inspiration, kolla in våra snabba och enkla recept för att göra din egen pastadeg.
  • Planera framåt. Tillbringa några timmar på helgen med att förbereda huvuddelen av dina måltider för den kommande veckan. Lita på oss, du kommer att tacka dig själv när onsdagen kommer! Måltider som vår gröna ärtsoppa är perfekta att kyla i plastbehållare. Du kan även prova att laga olika tillbehör i förväg - till exempel en krämig potatisgratäng - som du enkelt kan använda till dina kötträtter.

  Laga en enkel och snabb middag

  4 nödvändiga verktyg för att laga en enkel och snabb middag

   

  För att förbereda en snabb, nyttig middag så smidigt som möjligt är rätt utrustning avgörande. Även en trubbig kniv eller ett saknat grytlock kan fördröja tillagningen och tiden i köket! Här är våra bästa måsten för att göra snabba och enkla måltider mycket enklare.

   

  • Grytlock. Att använda ett lock hjälper dig att laga mat snabbare och på ett mer miljövänligt sätt. När allt kommer omkring innebär en kortare tillagningstid mindre energiförbrukning.
  • Pasta & nudlar. Pasta är en väldigt snabb och enkel middag, men så mycket godare färsk. Spara tid och pengar genom att göra din egen pasta med Philips pasta- och nudelmaskin.
  • Grönsaksskivare. Med detta praktiska verktyg slipper du tårar och skärsår när du skär lök och liknande livsmedel. Den hjälper dig också att snabbt - men försiktigt - strimla och hacka dina grönsaker.
  • Varmluftsfritös. De snabbaste kockarna använder en varmluftsfritös hemma, till exempel Philips Airfryer XXL. Med den kan du steka, grilla, baka, rosta eller till och med ugnsrosta, spara tid på att förvärma ugnen och förbereda en utsökt, snabb middag med en knapptryckning. Den är fyra gånger snabbare än en ugn! Airfryer XXL är också snabb och enkel att rengöra, med en avtagbar QuickClean-korg och non-stick-låda för snabb, enkel och säker rengöring i diskmaskinen.

  Vad du behöver

  Snabba, enkla måltider: gör rätt förberedelser

   

  Som med det mesta i livet är rätt förberedelser nyckeln till att svänga ihop en god, enkel middag. Här är några saker du bör tänka på om du vill laga något snabbt och enkelt.

   

  • Leta recept i förväg. Ibland kan det ta ett tag att bestämma vad du vill äta och sedan, när det blir dags att laga mat, upptäcker du att en ingrediens saknas! Ta dig tid under helgen att hitta fem recept för den kommande veckan och sammanställ en inköpslista. Du hittar tre idéer för läckra måltider nedan.
  • Var noga med att ha tillbehör nära till hands. Frysta grönsaker, konserver och andra vanliga ingredienser som grönsaksfond bör alltid finnas i hemmet ifall färska alternativ inte finns tillgängliga.
  • Förbered arbetsytan. Spara tid genom att rensa matlagningsytan direkt efter tillagning. Ingredienser som inte behöver kylas kan ställas ut på morgonen så att du kan laga snabba recept till middag direkt efter jobbet.

  3 snabba middagsrecept

   

  Nu när du är fullkomligt förberedd är det enda som återstår att bestämma dig för ett snabbt, hälsosamt middagsrecept. Här är den perfekta inspirationen för tre snabba, enkla måltider att prova:

   

  • Zucchini-pizza. Barnens nya favorit och förvånansvärt lätt att laga.
  • Grillad kyckling. För ett snabbt och utsökt sätt att äta nyttig, grillad kyckling.

   

  Om du letar efter en snabb enkel middag kan du använda vår guide för att hjälpa dig att leta upp snabba, hälsosamma middagsrecept på nolltid och även tips på enkel kvällsmat.

   

  † Jämfört med att laga kött/fläskkotletter, 6 st (1,7 lbs) i en standardugn

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.