0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Lästid: 3 Min

    Så gör du hemmagjord mandelmjölk och annan nötmjölk

     

    Har du också ställt dig frågan ”hur gör man mandelmjölk?”. Då har du kommit rätt! Med bara tre ingredienser och en enkel metod är det lätt att lära sig att göra nötmjölk – när du väl vet hur. Och det är där vi kommer in i bilden. Läs vidare för att lära dig göra egen mandelmjölk med vår steg-för-steg-guide.

    Varför är det en bra idé att göra nötmjölk?


    Att använda vårt mandelmjölk recept för att vispa ihop din egen nötmjölk är inte bara okomplicerat, det är också bra för dig. När du gör din egen nötmjölk kan du nämligen kontrollera vad som finns i den. Nötmjölk har stora fördelar för din hälsa och det finns många recept med mandelmjölk – här är några anledningar till varför det är bra att dricka nötmjölk:

     

    • Nötter är naturligt veganska, så nötmjölk är ett bra mjölkfritt alternativ.
    • Nötmjölk och nötter innehåller bioaktiva ämnen med potentiell antioxidantverkan.1
    • Liksom komjölk innehåller nötmjölk kalcium och D-vitamin.

    Att göra egen mandelmjölk och annan nötmjölk: Detta behöver du

    Att göra egen mandelmjölk och annan nötmjölk: Detta behöver du


    Allt du behöver för att göra nötmjölk är nötter, vatten, en blender, salt och lite tid. Läs vidare för vårt recept på nötmjölk med nio steg för att göra mandelmjölk eller nötmjölk hemma.

    Du behöver:

     

    • 150 g mandel eller andra nötter
    • 1,2 l vatten
    • En nypa salt
    • En blender


    Om du inte redan har en, är det värt att hitta rätt mixer för att göra nötmjölk.

    Vad du behöver

    Hur man gör nötmjölk: steg-för-steg-instruktioner

     

    Metoden för hur man gör mandelmjölk är densamma som för annan nötmjölk, så du kan använda den här guiden som grund för en mängd olika läckra hemgjorda nötmjölksvarianter.

     

    1. Blötlägg dina mandlar eller andra nötter över natten i vatten.
    2. Häll av vattnet.
    3. Häll nötterna, vatten och salt i din blender. Om du vill piffa upp din nötmjölk med lite extra smaksättning är dadlar, vaniljextrakt och färska bär fantastiska tillskott till din hemgjorda mjölk.
    4. Mixa ingredienserna i en till två minuter tills blandningen är krämig och slät.
    5. Filtrera din nötmjölk genom en nötmjölkspåse ner i en skål. Men, få inte panik om du inte har en nötmjölkspåse –. en ren bit muslin, ostduk eller tunn kökshandduk fungerar lika bra.
    6. Samla ihop hörnen på nötmjölkspåsen och lyft upp den, krama försiktigt ut eventuell kvarvarande vätska i skålen.
    7. Kassera fruktköttet eller spara det för att använda i recept som granolabars, brownies och mer.
    8. Häll mjölken i en förseglad flaska eller förvaringsbehållare.9. Förvara din hemgjorda nötmjölk i kylen. Vi rekommenderar att du använder den inom fyra till fem dagar.


    Med det enkla receptet på nötmjölk är du redo att sätta igång. Dessutom fungerar det inte bara med mandel. Du kan använda receptet med alla dina favoritnötter, från hasselnötter till cashewnötter och till och med macadamianötter och göra dig redo att njuta av din hemmagjorda mandelmjölk eller nötmjölk!

    Source(s):

    1 NCBI: Nutritional Comparison of Nut Milks and Dairy Milk

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.