1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Middagtips på kyckling - tips på nyttiga kycklingrecept

   

  Även om  kyckling är mager och rik på protein kan sättet som vi tillagar den påverka hur hälsosam kycklingrätten faktiskt blir. Så, vilket är det hälsosammaste sättet att tillaga kyckling?

   

  Det finns massor av bra sätt att tillaga kycklingbröst, lår, vingar och andra delar av denna fågel. Och den goda nyheten är att med rätt utrustning till hands behöver det inte vara komplicerat eller tidskrävande att tillaga hälsosam kyckling. Här hittar du en rad fantastiska middagstips på kyckling som visar dig hur du lagar nyttiga recept på kyckling, inklusive att laga kyckling i fritös och olika sätt att laga kyckling utan olja.

  Hur man lagar kyckling i en airfryer

   

  Att använda en airfryer är ett innovativt sätt att laga kyckling eftersom det ger en utsökt smak utan att det behövs mycket olja. Detta är ett bra alternativ till fritering, eftersom kycklingen blir lika krispig och god, samtidigt som det krävs mycket mindre fett då airfryern använder kraftiga vågor av varm luft för att jämnt tillaga din mat. Du behöver inte avstå från krispiga, läckra kycklingvingar eller kyckling stekt till perfektion - allt detta kan uppnås med mindre olja och mer luft!

   

  Tips: Philips Airfryer XXL kommer med beprövade recept för att komma igång. Njut av dina favoritkycklingrätter samtidigt som du använder endast en matsked (eller mindre) olja. Det är den enda airfryern med fettborttagningsteknik som minskar och fångar upp överflödigt fett. Den rymmer en hel kyckling och tillagar maten fyra gånger snabbare än en ugn.*

   

  Vi rekommenderar att du börjar med detta enkla men effektiva recept på saftig och krispig luftfriterad kyckling. Om du gillar stekt kyckling, varför inte prova kycklingschnitzel med en underbart god panerad yta? Eller, om du vill prova några andra smaker, ta en titt på det här receptet för perfekt mjuk kycklingfilé. Airfryern möjliggör en mängd variationsrika men enkla sätt att tillaga nyttig kyckling som håller både familj och vänner nöjda.

  Hur man lagar kyckling utan olja

   

  Om du undrar hur man lagar kyckling utan olja så är grillning ett perfekt alternativ till stekning. Prova detta recept på en utsökt, varm kycklingsallad:

   

  Grillad kyckling-caesarsallad

   

  Ingredienser:

   

  • 2 benfria kycklingbröst utan skinn, halverade på längden
  • 1 st baguette eller ciabatta
  • 1 salladshuvud
  • 1 liten rosésallad
  • ½ citron (skal och saft)
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 30 g nyriven parmesan
  • Lite salt och peppar

   

  Tillagning:

   

  1. Blanda citron, olivolja och kryddor, ringla över kycklingen och låt stå i 10 minuter. Vänd regelbundet.
  2. Skär brödet i skivor och pensla med olivolja.
  3. Grilla sedan kycklingbrösten i 20 minuter.
  4. För salladen, dra isär salladsbladen, tvätta och torka och riv sedan i små bitar. Vispa resterande olivolja, vinäger, senap och kryddor för att göra en dressing.
  5. Strax innan kycklingen är färdig rostar du brödet lätt.
  6. Blanda sedan ihop allt och riv parmesanen ovanpå.

   

  Med rätt utrustning behöver hälsosamma sätt att tillaga kycklingbröst inte innebära en mindre läcker smak!

  Vad du behöver

  Andra bra sätt att tillaga hälsosam kyckling:

   

  • Ugnsbakning: Att steka kyckling i ugn är ett av de mest effektiva och enkla sätten att tillaga kyckling och kan vara hälsosamt om du inte använder för mycket olja. Följ vårt kyckling i ugn-recept för att få bra resultat! Efter att ha förvärmt ugnen till 200° C - eller 180° C för en varmluftsugn - smörj in en bakplåt lätt för att förhindra att kycklingen fastnar.  När du lagar kyckling i ugn är graderna viktiga så kycklingen blir rätt lagad. Marinera din kyckling i kryddor och lite olivolja innan du ugnsbakar den i 25 minuter.

   

  Tips: Det finns ett bak-kit som tillbehör till Philips Airfryer XXL och detta innehåller en bakplåt som är tillräckligt stor för både kycklingbröst och läckra efterrätter.

   

  • Stekning: Stekning är ett enkelt sätt att tillaga kyckling med massor av grönsaker. Det är smidigt att använda rester du har hemma, blandade med massor av örter och kryddor, för en snabb och hälsosam middag. Lägg först din kyckling i stekpannan och laga i två till tre minuter tills den är gyllenbryn. Tillsätt grönsakerna och laga i ytterligare tre till fem minuter. Det går hur snabbt som helst!
  • Pochering: Detta är en av de mest traditionella metoderna och en bra metod om du vill laga kyckling utan olja. Pochering innebär att koka kycklingen i vatten, buljong eller vin. Lägg helt enkelt den skivade kycklingen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp på medelvärme innan du sänker värmen tills det sjuder. Kycklingen ska tillagas i cirka femton minuter, men det är bäst att använda en termometer för att se till att köttet är 75° C där det är som tjockast och kokt hela vägen igenom.

   

  Med rätt utrustning och dessa tips för en hälsosam och balanserad kost går det både snabbt och enkelt att lära sig att laga nyttig mat som kyckling. Oavsett om det handlar om att lära sig att laga kyckling i en airfryer eller att grilla din egen rotisserie-kyckling hemma, behöver tillagning av hälsosam kyckling inte innebära att du äventyrar smaken.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.