1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Hur gör man pasta: Din guide till att laga egen pasta utan krångel


  Färsk pasta är supergod, med en delikat konsistens som absorberar såser väl. Det är inte konstigt att vi alla strävar efter att kunna laga pasta från grunden. Men det kan vara en utmaning att hinna göra hemlagad pasta i en hektisk vardag, och därför köper vi ofta i stället färdig pasta. Men visste du att du med rätt tips och maskiner kan göra din egen pasta hemma snabbt och enkelt?

  Om du vill veta hur du gör pastadeg som ett proffs – utan att det tar hela dagen – har du kommit till rätt ställe! Hur gör man egen pasta? Ingredienserna för pasta är ofta enkla. Läs vidare för att upptäcka våra bästa tips och enkla guide för att göra pasta hemma.

  Bästa tipset: Om du inte har tid att göra pasta från grunden för hand, prova Philips pasta- och nudelmaskin . Den blandar, knådar och formar degen till önskad form automatiskt på så lite som 10 minuter. Vad som är ännu bättre är att du enkelt kan anpassa din deg med olika typer av mjöl, oljor och kryddor för extra smak.

  Ingredienser för att göra pasta: Grunderna

   

  Ingredienserna för att göra pasta är förvånansvärt okomplicerade. Faktum är att du förmodligen redan har allt du behöver för en god pasta, ingredienserna brukar man nämligen ofta ha hemma. En bra pastadeg börjar med två ingredienser: mjöl och ägg. För mjölet kan du prova något av följande alternativ:

   

  • Vetemjöl fungerar utmärkt för din pasta
  • Semolina- eller fullkornsmjöl är perfekt för att göra pasta med en lite grövre konsistens

  När du har valt ditt mjöl behöver du något för att binda degen. De flesta använder ägg, men du kan också använda vatten om du vill undvika mejeriprodukter, eller bara äggvitor eller äggulor. Fett och protein i ägg kommer att ge en rikare smak, medan om du använder vatten kommer få en ljusare pasta.

  Vårt lättlagade recept på pastadeg

   

  Om du vill göra din egen pastadeg kan det inte vara enklare än med det här receptet och dessa ingredienser. Pasta som är färsk, spänstig och hemlagad som hela familjen kommer att älska på nolltid är bara fyra ingredienser bort, antingen med hjälp av en bra pastamaskin eller endast genom att använda händerna!

  Ingredienser

   

  • ½ tsk salt
  • 1 ägg (vispat)
  • 135 g vetemjöl
  • 2 msk vatten

  Experttips för äggfri pasta: Om du vill ha en äggfri pasta som är lika utsökt kan du blanda 270 g semolinamjöl och 120 ml vatten plus salt. Om blandningen är för torr, tillsätt mer vatten tills degen håller ihop.

  Hur man gör egen pastadeg för hand

   

  Att göra pastadeg för hand är enkelt när du vet hur, men du måste avsätta tid för blandning, knådning och utbakning. Vi ger dig svaret på frågan hur gör man spagetti och andra pastasorter?

   

  1. FBlanda först ditt salt och mjöl och sikta dessa ingredienser på din arbetsyta.
  2. Gör en grop i mitten av ditt mjöl.
  3. Knäck ner ägget i gropen.
  4. Blanda ägget och mjölet med händerna tills du har en fast deg. Degen kommer att kräva knådning i cirka fem minuter. Om det behövs kan du tillsätta upp till 2 matskedar vatten i degen.
  5. När degen är knådad lägger du den i en försluten plastpåse och låter den vila i minst 30 minuter.
  6. När degen har vilat kan du forma den till olika pastaformer.
  7. Kavla ut den platt och använd en kniv för att skära ut fyrkantiga former och nyp i mitten för pastafjärilar eller använd en sax för att klippa långa band av pappardelle eller spagetti.

  När du gör äggfri pasta häller du vattnet i degen tills den är tillräckligt våt för att bilda en stel deg. Om degen verkar för torr, tillsätt mer vatten, en matsked i taget.

  Vad du behöver

  Hur man gör pasta hemma med en pastamaskin


  Det snabba, enkla och krångelfria sättet att göra din egen pasta hemma är att använda en pastamaskin, som Philips pasta- och nudelmaskin.

   

  1. Välj ditt program och önskad pasta eller nudelsort.
  2. Tillsätt ingredienserna till din pastadeg och tryck på startknappen.
  3. Maskinen blandar, knådar och bakar allt på en gång så att du kan börja njuta av färsk pasta på så lite som 10 minuter.

  Hur du tillagar din enkla hemlagade pasta

   

  Nu vet du hur du gör färsk pasta, det är dags att laga den!

   

  1. Lägg din hemlagade pasta i saltat kokande vatten i cirka två minuter.
  2. Kom ihåg att färsk, hemlagad pasta tillagas mycket snabbare än torr pasta, så håll noga koll på tiden.
  3. Sila sedan pastan och servera den med din favoritsås.

  Om du ska göra din egen pasta är det också viktigt att du vet hur du gör en god pastasås! Ta en titt på dessa pastarecept för att få några idéer.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.