1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Hur mycket socker innehåller juice?

  Fruktjuicer innehåller en viss mängd naturliga sockerarter; glukos, fruktos och sackaros. Dessa sockerarter är naturliga och tillhandahåller energi i form av snabba kolhydrater. För att undvika för mycket snabba kolhydrater i juicen kan man tillsätta mer grönsaker i juicen. Grönsaker innehåller mycket mindre socker och genom att lägga till mer grönsaker när man juicer kommer andelen socker att minska på ett betydande sätt.

   

  1 Glas (200ml) Apelsinjuice = 12g socker = 48 kcal

  1 Glas (200ml) Morotsjuice = 5g socker = 20 kcal

  1 Glas (200ml) Tomatjuice = 3g socker = 12 kcal

  1 Glas (200ml) Spenatjuice =  0.5g socker = 2 kcal

  Hur mycket socker bör man som mest få i sig per dag?


  För att undvika fetma, rekommenderar Världshälsoorganisationen att rena sockerarter i kosten aldrig bör överskrida 5 % av deras det dagliga rekommenderade energiintaget (genomsnitt DV = 1800-2300 kcal/7500-9500 kJoule för en vuxen person):

   

  • 1 g socker är ungefär 4kcal.
  • 5 % av 1800 kcal = 90 kcal = 23 g socker
  • 5 % av 2300 kcal = 115 kcal = 28 g socker

  Är det för mycket socker i juice?

  Det beror helt och hållet på vilka ingredienser som finns i juicen. Köpt juice har generellt en högre sockerhalt, men om du enbart juicar frukt så kan resultatet bli sockerrikt. Vindruvor, melon eller apelsin innehåller naturligt fruktsocker som när vi äter dem inte brukar överstiga det rekommenderade dagliga sockerintaget. Problemet är att när vi juicar så kan vi helt plötsligt få i oss mycket större mängd än om man skulle ha ätit frukten – ett glas apelsinjuice kan bestå av 5 apelsiner, vilket är mer än man kanske skulle ha ätit. Det handlar helt enkelt om vad du stoppar i juicen. 

  Upptäck mer

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.