1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Enkla kyckling recept: Så tillagar du nyttig kyckling hemma


  Alla älskar att äta en riktigt god grillad kyckling till middag, men att få ett kyckling recept nyttigt är inte alltid lätt. Ta en titt på våra bästa grillade kyckling recept – enkelt och snabbt med allt från den bästa kryddan och marinaden och det godaste köttet. Se hur du kan tillaga din kyckling, nyttigt och med låg fetthalt, samtidigt som den behåller sina saftiga smaker. Kanske undrar du hur du grillar kycklingfilé i ugn? Läs vidare för våra enkla kyckling recept så att du och dina gäster aldrig behöver uppleva en torr kyckling igen!

  Stekt kyckling: Att lyckas med kryddningen


  Du kommer en bra bit med en kycklingbit av högsta kvalitet, men din rätt blir ingenting utan en god kryddning. Om du missar detta viktiga steg kan ditt kött bli torrt och smaklöst.

  Kryddning

   

  Allt beror på din personlig smak. Om du serverar din kyckling med några enkla grönsaker och potatis, kanske du bara vill krydda lätt med salt och peppar. Om du vill prova något lite kryddigare kan du prova paprika, kanel och chili. Alternativt ger rosmarin eller timjan din kyckling en mer traditionell, örtig smak. För att krydda din kyckling gnuggar du helt enkelt in dina örter och kryddor i köttet.

  Marinad

   

  En marinad är en sås som du masserar in i köttet på din kyckling, till exempel en kryddig grillmarinad eller en klassisk marinad på honung och citron. Marinaden gör inte bara din kyckling god och saftig, den ger även köttet en otrolig smak.

   

  Om du marinerar din kyckling i några timmar innan du tillagar den kommer det förhindra att köttet torkar ut i ugnen, vilket gör din kyckling krispig och supergod. För extra saftighet och smak, prova att hälla en sked av din marinad över kycklingen medan den steks.

  Vad du behöver

  Vårt enkla och hälsosamma recept med grillad kyckling


  Du har två alternativ när det gäller att steka kyckling. Du kan antingen grilla kycklingfilé i ugn på det traditionella sättet eller använda en airfryer som t.ex. Philips Airfryer XXL . Den sista metoden är problemfri och perfekt för ett recept på grillad kyckling med en hel kyckling eller kycklingbröst.

   

  Hur man tillagar en hälsosam grillad kyckling i ugnen

   

  Om du vill steka din kyckling i ugnen är det bra att ha lite extra tid över. Med rätt förberedelser kommer du nämligen kunna servera den saftigaste, godaste kycklingen till din familj.

   

  1. Lägg först kycklingbröstet på ett galler och ställ in det i din förvärmda ugn på 200° C.
  2. Placera en stor bakplåt längst ner i ugnen – detta kommer att fånga upp fettet som du sedan kan använda till buljong eller sås efteråt.
  3. En hel kyckling på grill behöver cirka 60 till 80 minuter i ugnen, beroende på storlek, och bör vändas halvvägs igenom. Pensla köttet med din hemlagade marinad eller buljong medan den tillagas för att förhindra att den torkar ut.
  4. När tiden gått ut, stick en baksticka i låret där köttet är som tjockast. Om vätskan är genomskinlig är din kyckling grillad och klar!

   

  Hur man steker kyckling utan olja: Använd en airfryer
   
  En airfryer är perfekt för nyttiga kyckling recept. Airfryer XXL från Philips är till exempel tillräckligt stor för att laga en hel kyckling. Dessutom är den fyra gånger snabbare än en vanlig ugn1.  Med unik Twin TurboStar-teknik cirkulerar varmluften inuti och ser till att kycklingen förblir mjuk på insidan och krispig på utsidan. Philips fettborttagningsteknik fångar upp och minskar överflödigt fett från köttet, vilket gör kycklingen nyttigare och airfryern superenkel att rengöra efteråt. Om du serverar pommes frites med din kyckling kan du även använda Philips Airfryer för att tillaga dem med upp till 90% mindre fett.2

  1 Jämfört med att laga kött/fläskkotletter, 6 st (1,7 lbs) i en standardugn
  2  Jämfört med färska pommes frites tillagade i en konventionell fritös

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.