1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 7 Min

  Hälsosamma snacks: En enkel guide till hemlagade grönsakschips


  Färgglada, läckra och det perfekta veganska tilltugget till festen - grönsakschips är populära av minst sagt goda anledningar. Med rätt metoder är det lekande lätt att laga hemgjorda grönsakschips på nolltid, oavsett om du använder rödbeta, morot eller zucchini. När du vet hur du gör grönsakschips själv är detta det perfekta hemlagade mellanmålet för både barn och vuxna. Som en extra bonus kan grönsakschips dessutom vara hälsosammare än potatischips från mataffären.

   

  Fördelarna är alltså många, men se upp - så fort dina gäster har börjat äta dem kommer de knapriga chipsen försvinna på nolltid! Läs vidare för att upptäcka hur man gör fräscha grönsakschips på tre olika sätt: i ugnen, i mikron eller genom att helt enkelt fritera chipsen i en airfryer.

  Hur man gör grönsakschips: förberedelser


  Vad gör man om man älskar grönsaker, men inte vill bjuda sina gäster på råa grönsaker som tilltugg till middagen? Vi har lösningen! Varför inte prova på något nytt, som morots-, rödbets- eller grönkålschips i airfryer? Våra recept på  hälsosnacks går lätt att göra hemma, så läs vidare för att upptäcka tre recept som är lika enkla som goda.

  Steg 1: Köp hem dina favoritrotfrukter - ju mer färgglada desto bättre
   
  Det finns en mängd olika grönsaker som är perfekta för att göra hemlagade grönsakschips, till exempel:

   

  • Rödbeta
  • Morot
  • Pasternacka
  • Kålrot

   

  Om du inte gillar utbudet i affären, kolla in lokala gårdsbutiker för alternativ. Till exempel kan du göra förvånansvärt läckra grönsakschips med grönkål, zucchini och till och med sötpotatis.

  Steg 2: Fundera på vilka kryddor du vill använda till dina hemlagade grönsakschips

  Innan vi lär dig hur du gör grönsakschips i mikrovågsugnen, ugnen eller varmluftsfritösen behöver du ytterligare några ingredienser förutom grönsaker. Dessa innefattar:

   

  • Salt
  • Peppar
  • Valfria kryddor eller örter
  • Kumminfrön, fänkålsfrön, rosmarin eller chilipulver ger fantastiska smaker till detta krispiga mellanmål

   

  Så lätt är det - två enkla steg för att välja ingredienserna till dina hemgjorda grönsakschips. Nu är det dags för oss att visa dig hur du gör grönsakschips på tre sätt.

  Experttips: Om du vill ha knapriga chips kan du använda lite olivolja eftersom detta gör dem ännu krispigare. Olivolja innehåller olika omättade fettsyror som kompletterar en balanserad kost väl och passar perfekt smakmässigt. Som ett alternativ kommer vi också att ge dig ett bra tips längre fram om hur du gör grönsakschips själv utan eller med mycket lite fett.

  How to make vegetable crisps: preparation

  Hur man gör bakade grönsakschips i ugnen

   

  Om du vill göra grönsakschips själv kan ugnen vara ett bra val. Här är vår enkla guide för att göra hemlagade grönsakschips i ugnen.

  Vad du behöver:

   

  • Ingredienser (se ovan)
  • Potatisskalare
  • Hushållspapper
  • Skål
  • Bakplåt

  Tillagning:

   

  1. Börja med att skära grönsakerna i tunna skivor med en potatisskalare.
  2. Lägg skivorna på hushållspapper och strö över en nypa salt.
  3. Torka skivorna med ytterligare ett papper för att absorbera så mycket vätska som möjligt.
  4. Lägg grönsakerna i en skål, häll över lite olivolja och blanda väl.
  5. Förvärm ugnen till 160° C.
  6. Lägg skivorna i ett enda lager på en bakplåt i ugnen.
  7. Grädda dina chips i mellan tio och tjugo minuter, eller tills grönsakschipsen blir krispiga. Var noga med att kontrollera deras tillagningstid! Kontrollera regelbundet genom ugnsfönstret. Om chipsen rullar ihop och mörknar i kanterna är det ett tecken på att de är klara.
  8. Låt dem svalna och strö över valfria örter. Klart!

  Vad du behöver

  Hur man gör hemmagjorda chips i micro


  Det kan komma som en överraskning, men grönsakschips kan också göras i mikron! Så här gör du.

  Vad du behöver:

   

  • Ingredienser (se ovan)
  • Isvatten
  • Hushållspapper
  • Skål
  • Ett platt fat som tål mikrovågsugn

   

  Tillagning:

   

  1. Lägg grönsaksskivorna i kallt vatten i tio till femton minuter.
  2. Skölj under kallt vatten - detta är ett särskilt viktigt steg för att göra hemlagade grönsakschips av grönsaker som innehåller extra mycket stärkelse, till exempel palsternacka eller sötpotatis. Ju mer stärkelse som sköljs bort, desto krispigare blir chipsen.
  3. Torka grönsakerna ordentligt med ett hushållspapper.
  4. Blanda dina grönsaker i en skål med olivolja och kryddor.
  5. Täck fatet med hushållspapper och bred ut grönsaksskivorna i ett lager ovanpå.
  6. Lägg dem i mikrovågsugnen och tillaga tills de är krispiga.

   

  Om du gör vegetabiliska chips själv i mikrovågsugn, var medveten om att varje lager måste tillagas flera gånger. Till exempel:

   

  • För sötpotatis, lägg ett lager i mikrovågsugnen i tre minuter. Vänd sedan på dem och tillaga på halv effekt i en minut. Upprepa detta steg - vänd varje gång - tills de blir bruna och krispiga.
  • Om du vill veta hur man gör rödbetschips rekommenderar vi att du tillagar dem i två minuter. Återigen, vänd dem och tillaga sedan på halv effekt i en minut i taget, vänd dem regelbundet tills de är krispiga.

  Hur man gör hemmagjorda chips i airfryer


  Chips, särskilt hemmagjorda chips, är ofta väldigt goda. Om du vill göra vegetabiliska chips själv med lite eller helt utan olja så är en varmluftsfritös som Philips Airfryer din bästa vän. Med den kan du enkelt göra egna chips i en airfryer som blir fantastiska mellanmål! Till skillnad från ugnar kan varmluftsfritösen ändra tillagningsnivå med en knapptryckning.

  Twin TurboStar-tekniken i Philips Airfryer är utformad för att ta bort fett från maten och fånga upp allt i fettreduceraren för enkel rengöring. På så sätt kan du laga mat med upp till 90 % mindre fett jämfört med en traditionell fritös, samtidigt som maten behåller sin knaprighet. Du kan också göra krispiga grönsakschips själv - nästan helt utan fett eller olja. För att göra krispiga grönsakschips själv i varmluftsfritösen, följ detta enkla, fräscha recept på grönsakschips:

   

  1. Lägg först dina tunna grönsaksskivor i saltvatten i trettio minuter. Som nämnts ovan är detta steg särskilt viktigt för grönsaker med högre stärkelseinnehåll. Om du gör hemlagade grönsakschips med zucchini, grönkål eller något liknande kan du hoppa över det här steget.
  2. Torka, krydda och lägg grönsakerna i varmluftsfritösen i högst fyra lager.
  3. Grilla dem på 80° C i 20 till 25 minuter. Skaka korgen var femte minut för att förhindra att chipsen fastnar i varandra.
  4. När dina grönsaker har torkat, höj temperaturen till 200° C under de sista fem minuterna för att ge dina grönsakschips en extra kick. De kommer att bli himmelskt krispiga och välsmakande - perfekta för att imponera på dina gäster, eller behålla för dig själv!


  Nu när vi har lärt dig hur man gör hemlagade chips som morotschips, potatischips och alla andra typer av hemlagade grönsakschips med tre superenkla tips på nyttiga snacks är det dags att börja göra dessa goda, näringsrika mellanmål.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.