0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Lästid: 5 Min

    Jämförelse av bra juicepressar: vilken är den bästa juicepressen?


    Att göra sin egen juice har blivit ett allt populärare tidsfördriv – och med goda skäl. Genom att göra din egen juice får du en större koncentration av näringsämnen per milliliter och ökar din konsumtion av grönsaker och frukter. Så om du har bestämt dig för att börja göra din egen juice är detta ett perfekt ställe att börja på! Kanske har du läst en artikel om juicepressar, “bäst i test” men är ändå inte säker vilken modell du ska välja? Och det blir inte enklare med så många typer av bra juicepressar tillgängliga på marknaden! Men vi hjälper dig! Läs vidare för att få svar på vanliga frågor, från hur en juicepress fungerar till vilken som är den bästa juicepressen för ditt hem.

    Hur fungerar en juicepress?

     

    Så, vad gör en juicepress egentligen? Innan du börjar processen med att välja din juicepress är det en bra idé att verkligen förstå grunderna i vad dessa produkter gör. Enkelt uttryckt är en juicepress en köksmaskin som pressar juicen från frukt och grönsaker och ger dig chansen att skapa färskpressad, hälsosam juice snabbt och enkelt. Det finns olika typer av juicepressar att välja mellan, så läs vidare för att upptäcka dina alternativ.

    Olika typer av juicepressar: En enkel guide


    Nu när du vet vad juicepressar gör, är det dags att gå ner på djupet. Så, vilka sorter finns det att välja mellan? Kort beskrivet finns det två olika varianter, och dessa är:

     

     

    För att hjälpa dig att välja den bästa juicepressen för dina behov guidar vi dig genom grunderna för var och en. Vi kommer också att ge dig några för- och nackdelar för båda sorterna, inklusive deras hastighet, ljud och hur man rengör juicepressen, för att göra det så enkelt som möjligt att välja mellan en råsaftcentrifug eller slowjuicer.

    Din jämförelseguide till juicepressar med centrifugalkraft

     

    Råsaftcentrifuger – även känd som snabbpressare – är de mest populära typerna av juicepressar, särskilt för att de är snabba att använda och ofta lite billigare.

    En råsaftcentrifug använder tre grundläggande steg för att göra din juice:

     

    1. Ett blad snurrar med mellan 6 000 och 14 000 varv per minut (rpm).
    2. Frukten och grönsakerna passeras genom matarröret och strimlas av det snurrande bladet.
    3. Den snurrande korgens centrifugalkraft slungar saften åt sidorna och genom en skärm ner i en kanna eller ett glas.


    Som med det mesta i livet finns det för- och nackdelar med att använda en råsaftcentrifug. Dessa är:

    Fördelar:

     

    • Råsaftcentrifug arbetar snabbt – speciellt om du väljer en med ett matarrör som är tillräckligt brett för att lägga i hela frukter och grönsaker.
    • De står upprätt och tar lite plats i ditt kök.
    • De är oftast lite billigare, vilket gör dem perfekta för nybörjare.


    Nackdelar:

     

    • Det höga varvtalet i en råsaftcentrifug avger värme, vilket kan försämra näringsvärdet i din juice.
    • De är ofta ganska bullriga.
    • Juicen som produceras innehåller stora mängder fruktkött.
    • Det rekommenderas att du undviker att använda bladgrönsaker, vetegräs, nötter och frön i dessa typer av juicepressar, vilket begränsar antalet recept du kan skapa.

    Vad du behöver

    Din jämförelseguide för juicepressar som ”tuggar” frukten

    Din jämförelseguide för juicepressar som ”tuggar” frukten


    Juicemaskiner som ”tuggar” frukten – även kända som slowjuicers – ger en juice med ett högre, mer näringsrikt innehåll än juicepressar med centrifugalkraft.

    En slowjuicer använder två enkla steg för att göra din juice:

     

    1. En långsam skruv (växel) krossar dina frukter och grönsaker.
    2. Dessa pressas mot och ut genom en skärm med 80 till 100 varm per minut (rpm), in i en kanna eller ett glas.


    Det finns för- och nackdelar med att använda en slowjuicer. Dessa är:

    Fördelar:

     

    • Till skillnad från en råsaftcentrifug kan en slowjuicer bearbeta bladgrönsaker, vetegräs, nötter och frön – så att du exempelvis kan mixa egen nötmjölk.
    • Lite eller ingen värme produceras, vilket leder till mycket näringsrika juicer.
    • Dessa typer av juicepressar ger mer juice än en råsaftcentrifug.
    • De är perfekta för att skapa färska sommarjuicer med små, säsongsfrukter som hallon och jordgubbar.


    Nackdelar:

     

    • På grund av det mindre matarröret på slowjuicern krävs mer förberedelser för stora frukter och grönsaker.
    • De kan vara svåra att rengöra.
    • De är långsammare och det tar längre tid att göra juicen.
    • Slowjuicers är ganska skrymmande och kommer att ta upp en större yta på köksbänken.


    Oavsett vilken typ av juice du planerar att göra, kan du vara säker på att välja rätt juicepress med vår jämförelseguide så du vet om du ska investera i en slowjuicer eller råsaftcentrifug.

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.