1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Så kan du tillaga maten på ett mer hälsosamt vis

  Så kan du tillaga maten på ett mer hälsosamt vis


  Dra ned på fettet? Jag har lagat samma goda mat hela livet och hittills mått bra, varför ändra på recepten nu? Att äta rätt mat och näringsrik kost blir viktigare ju äldre vi blir men ändå intalar vi oss själva att livsstilsförändringar är för krångligt eller rent av för sent. Philips har hittat en lösning på hur vi kan fortsätta njuta av våra favoriträtter men tillaga dem på ett hälsosammare vis. Det handlar om att ersätta fettet med snabbcirkulerande varmluft, och tillaga maten i en Airfryer. 

  Det är ingen nyhet att våra matval har stor påverkan på hälsan, likväl får många i sig alldeles för mycket fett genom sin dagliga kost. Det finns nämligen bra fett och så finns det mättat fett. Bra fett ger kroppen energi och behövs för att tillverka hormoner samt bygga och reparera celler. Mättat fett däremot, som bland annat finns i animaliska livsmedel och vissa vegetabiliska oljor, är skadligt för kroppen och ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

  ”Mättat fett används som energi i kroppen, men det är inte bra för hälsan om för stor del av fettet vi äter kommer från mättat fett”, skriver Livsmedelsverket.

  God mat med luft istället för fett


  Varför använder vi fortfarande så mycket fett i vår matlagning? Svaret är enkelt, för att det är så gott! Vi vet att vi borde äta mer hälsosamt men vi är inte redo att kompromissa på den goda smaken. Det är här Philips luftfritös kommer in i bilden. En Airfryer tillagar maten med het luft och med nästintill ingen tillsatt olja. Det kan låta som en liten variant av en varmluftsugn men luften inne i en Airfryer cirkulerar betydligt snabbare vilket ger ingredienserna en krispig stekyta och en härligt saftig insida. Genom att enkelt ersätta oljan med luft kan vi fortsätta njuta av våra favoritrecept men med vetskapen att de är tillagade på ett hälsosammare vis. Till exempel innehåller pommes frites som tillagats i Airfryern 90 % mindre fett jämfört med tillagning i en vanlig fritös.

  Philips Airfryer är lättanvänd, smidig att rengöra och kan användas till såväl tilltugg och tillbehör som hela maträtter. Att tillaga maten med mindre fett är ett steg i rätt riktning mot en hälsosammare livsstil. Det bästa med Airfryern är att vi inte längre behöver välja mellan hälsosamt och gott.

  Vad du behöver

  NutriU-receptapp

  Hitta fler inspirerande recept Airfryer-recept i appen NutriU

  Fylld med recept, tips och rekommendationer

  Allt från frukost, mellanmål till middag

  Låt dig inspireras, hitta dina favoritrecept

  Steg-för-steg-instruktioner för att bli en bättre kock

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.