1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 3 Min

  Vad är en slow juicer och hur fungerar den?


  Det finns många olika sätt att göra färskpressad juice full med c vitaminer – vilket förmodligen är anledningen till att juicemaskiner, råsaftcentrifuger och slow juicers har blivit så populära. Men vad är skillnaden mellan slow juicers och juicemaskiner? Och vad är det som gör slow juicers så speciella? Vi hjälper dig att hitta den bästa juicemaskinen för dina behov!

  Vad är en slow juicer?

   

  Det kan tyckas lite självklart, men en slow juicer gör exakt vad namnet antyder. Det är en speciell form av juice maskin som långsamt skär frukt och grönt i små bitar och pressar all saft ur dem så att du får olika juicer. Philips slow juicer pressar inte bara frukten utan extraherar också juice från fruktmassan.

   

  Vanliga juicemaskiner extraherar juice genom att skära frukt i bitar med vassa blad med mycket hög hastighet – ibland mer än 20 000 varv per minut. Däremot roterar en slow juicer med cirka 30 och 200 varv per minut.

   

  Friktionen från bladen i en vanlig juice maskin genererar värme. Detta gör att skillnaden mellan slow juicers och normala juicemaskiner ligger i att i vanliga maskiner kan skada värmekänsliga vitaminer, mineraler och andra värdefulla näringsämnen. Att pressa juice i vanliga juicemaskiner lägger också till mer syre i saften under juiceprocessen, vilket leder till snabbare oxidation som kan resultera i förlust av näringsämnen.

   

  Därför är en viktig fördel med en slow juicer att den producerar en juice med en större mängd vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Denna juice är inte bara bättre för dig, den smakar också bättre!

  Vad du behöver

  Exakt hur fungerar en slow juicer?

  Exakt hur fungerar en slow juicer?

   

  En annan fördel med slow juicers är att dess mekaniska funktion är utformad för att likna tuggrörelsen i människans mun. Munnen är mycket effektiv när det gäller att utvinna näringsämnen eftersom den ”försmälter” maten, vilket i sin tur gör det lättare för kroppen att ta upp och metabolisera näringsämnen under resten av matsmältningsprocessen.

   

  Inte nog med detta, men det har vetenskapligt bevisats att näringsämnen bäst kan bevaras när de utvinns med en hastighet av 30 till 40 rörelser per minut.

   

  En ytterligare fördel med en slow juicer är att du kan lägga hela frukter i maskinen och att juicepressen kommer att extrahera saften direkt i behållaren. Pressresterna (skal, fruktkött, frön och stjälkar) går ner i en separat behållare.

   

  Slow juicers arbetar lika bra med mjukare frukt som mango, som med hårdare grönsaker som morötter eller ingefära. En bra slow juicer som Philips Avance slow juicer har en unik Micro Masticating-teknik, som extraherar 90% av ingredienserna och omvandlar dem till en tjockare, mer näringsrik juice. Om du investerar en bäst i test juicepress kan du på detta sätt tillsätta mer vitaminer, näringsämnen och fibrer från frukter och grönsaker i saften.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.