1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Allergener hemma – typer av pollen
  Artiklar om luftkvalitet ›› Philips luftrenare i riktiga hem

  Allergener hemma

  Och hur Philips kan hjälpa till

  5 min. läsning

  Preliminära resultat från en studie som genomförts av det tyska forskningscentret för allergi och miljö visar att Philips luftrenare snabbt kan avlägsna dammkvalsterallergener från luften inomhus.

   

  En forskningsstudie utfördes nyligen av Prof. Dr. Jeroen Buters och en grupp forskare från Zentrum Allergie und Umwelt (ZAUM) för att testa Philips luftrenare i verkliga hem.

   

  ZAUM tillhör Münchens tekniska universitet (TUM) och Helmholtz Zentrum München (HMGU) och är en del av Deutsches Zentrum für Lungenforschung. "Enligt deras webbplats är syftet med ZAUM att främja forskning om allergiska sjukdomar för att få mekanistiska insikter i sjukdomen och främja utvecklingen av behandlingar, så att man kan tillhandahålla bättre vård eller till och med kunna förhindra uppkomsten av allergiska sjukdomar."

   

  Avföring från dammkvalster (HDM) är den främsta källan till allergener inomhus. Vid störning blir dessa luftburna partiklar (PM). Studien undersökte vilket resultat Philips luftrenare gav när det gäller att ta bort allergener från dammkvalster och andra partikelfraktioner från luften i 22 hus i München, Tyskland. "Vi visste från laboratorietester och tester i miljökammare att våra luftrenare är mycket kraftfulla när det gäller att filtrera bort föroreningar från luften, men vi ville bekräfta att allergener och partiklar också kan tas bort under mer realistiska förhållanden. Därför samarbetade vi med professor Dr Buters för att testa vår nyaste modell AC4236 i sovrummen i hem där människor faktiskt bor", förklarar Michael Scheja, ansvarig forskare inom Philips Research.

  Typer av pollen, Philips lösningar för luftkvalitet

  Förutom att de kan bära på olika typer av allergener vet man även att partiklar kan orsaka ett antal negativa hälsoeffekter som påverkar andnings- och hjärt-/kärlsystem (andningssymtom, förvärring av astma, ökning av inläggningar på sjukhus osv.). 

   

  Mätningarna slutfördes nyligen och de preliminära resultaten visar inte bara att luftburna dammkvalsterallergener minskar, utan även att partiklar ända ner till ultrafina partiklar, PM1, PM 2,5 och PM 10, minskar effektivt med hjälp av luftrenare. Ju mindre det finns av dessa skadliga ämnen i luften, desto mindre finns det som kan inhaleras direkt av personerna som befinner sig i utrymmet.

   

  En detaljerad analys av alla data som samlats in under studien pågår och man förbereder sig för att publicera de slutliga resultaten i en fackgranskad tidskrift. Man förväntar sig att kunna skicka in dessa för fackgranskad publicering senare i år.

   

  Prof. Dr. Buters, vice VD för ZAUM, Zentrum Allergie und Umwelt i München, Tyskland, uppger att "detta är den mest omfattande studien som visar att bärbara luftrenare kan minska luftburna dammkvalster och andra allergener i olika partikelstorleksfraktioner i hem".

  Mer om artiklar om luftkvalitet

  Exklusiva kampanjer och kuponger

  Produktlanseringar

  Tips

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  * Detta fält är obligatoriskt

  En välkomstgåva på 100 kr rabatt*

  Exklusiva erbjudanden och tidig tillgång till reor

  Uppdateringar om Philips innovationer och tips för en hälsosam livsstil

  *
  Ja, jag vill prenumerera på Philips nyhetsbrev. Jag godkänner att Philips använder mina personuppgifter i syfte att kunna skicka mig nyhetsbrev och specifika erbjudanden

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.