Se hur Sofia Henriksson lagar bakad torskrygg, rostad sötpotatispuré med syrlig fänkålssallad och panchetta med Philips Airfryer
Bakad torskrygg, rostad sötpotatispuré med syrlig fänkålssallad och panchetta
Så här lagar du Sofia Henrikssons bakad torskrygg, rostad sötpotatispuré med syrlig fänkålssallad och panchetta med Philips Airfryer.
Portioner4,Tillagningstid40 minuter
Sofia Henriksson
Airfryer
Ingredienser
500 g torskrygg
1 msk smör till pensling
150 g panchetta, i kuber
Salt
Peppar
700 g sötpotatis
1 stor vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 dl creme fraiche
50 g smör
1 tsk citronsaft
1-2 fänkål
1 citron, saften
2 msk olivolja
Så här gör du:
1.Skala och hacka sötpotatisen grovt. Dela vitlöken och lägg allt i en form. Ringla över 1 msk rapsolja, salta och peppra. Rosta i Airfryer 20 minuter 200 g, öppna en gång i mitten för att skaka om. Mixa sedan med resterande ingredienser till en slät puré. Tillsätt lite mer smör eller vatten om den blir för fast.
2. Stek sedan panchettan i Airfryern 10 minuter 200 grader tills den fått fin färg.
3. Strimla fänkålen, pressa över citron och ringla över olivolja. Salta efter smak.
4. Rimma torsken i salt minst 20 minuter. Torka av med hushållspapper. Sänk temperaturen på Airfryern till 180 grader och pensla först torsken med smör och grädda i 7 minuter.
5. Lägg först upp purén på tallriken, lägg över lite fänkålssallad, sedan torsken och toppa med panchetta.