Se hur Sofia Henriksson lagar den ultimata japanska rätten katsudon i Philips Airfryer
Katsudon (panerad fläskkotlett) med Airfryer
Så här lagar du Sofia Henrikssons ultimata japanska maträtt katsudon i Philips Airfryer. Serveras på en risbädd.
Portioner2,Tillagningstid30 minuter
Sofia Henriksson
Airfryer
Ingredienser
2 fläskkotletter
1 dl vetemjöl
1 msk chiliflakes
1 msk salt
2 dl panko
1 ägg (för panering)
1 msk rapsolja
2 portioner jasminris
4 ägg
1 schalottenlök
1 salladslök
1 msk Furikake
1 dl kycklingbuljong
1 msk japansk sojasås
2 tsk strösocker
2 tsk mirin
Så här gör du:
1. Banka ut fläskkotletterna mellan två bakplåtspapper med hjälp av en kavel tills de är hälften så tjocka. Salta på båda sidor och vänd sedan i vetemjöl blandat med chiliflakes. Vispa upp ena ägget med vatten i. Och till sist vänder du i panko. Lägg ner i Airfryern och ringa lite olja över. Tillaga i 10 minuter på 195 grader.
2. Koka under tiden riset. Följ instruktionerna på förpackningen.
3. För marinaden - blanda 1 dl kycklingbuljong, 1 msk japansk sojasås, 2 tsk strösocker och 2 tsk mirin.
4. Kläck 4 ägg i en skål och strimla schalottenlök och salladslök. Rör ihop ingredienserna till marinaden.
5. När schnitzlarna är klara lyfter du upp dem från Airfryern och lägger ner schalottenlöken i en bakform och ställer in i Airfryern på 185 grader i 4 minuter.
6. När löken är klar öppnar du Airfryern, häll på marinaden, lägg ner fläsket och på äggen. Ställ in ytterligare 10-13 minuter på 180 grader
7. Ta ut när ägget har stelnat och lägg upp på ris, toppa med salladslök och furikake.