Se hur Sofia Henriksson lagar sticky orange chicken med rostad brysselkål och lingon med Philips Airfryer
Sticky orange chicken med rostad brysselkål och lingon
Så här lagar du Sofia Henrikssons goda sticky orange chicken i Philips Airfryer. Serveras med potatis, brysselkål och lingon.
Portioner4,Tillagningstid30 minuter
Sofia Henriksson
Airfryer
Ingredienser
2 vitlöksklyftor, riven
2 dl japansk soja
1 apelsin, saften
1,5 dl honung, flytande
1 dl hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk mortlad kardemumma
1 tsk kanel
1 msk rostade sesamfrön
700 g kycklinglårfilé
2 dl majstärkelse
500 g brysselkål
300 g delikatesspotatis
3 dl lingon, frysta eller färska
1 dl strösocker
Så här gör du:
1. Blanda lingon och socker i en skål. Rör om då och då tills allt socker löst upp sig.
2. Börja sedan med att blanda ingredienserna till marinaden. Koka upp på spisen tills den börjat tjockna något. Vänd kycklingfiléerna i majstärkelse och rensa brysselkålen, dela potatisen på mitten.
3. Lägg sedan brysselkål i botten av Airfryern tillsammans med potatisen. Ringla över 1 msk olja, salt och svartpeppar. Lägg över ett grillgaller och lägg kycklingen över. Tillaga i Airfryern på 200 grader i 13 minuter.
4. Öppna airfryern, ta alla kycklingfiléer och vänd i marinaden. Tillaga ytterligare 3-5 minuter på 200 grader i Airfryern tills de fått fin färg.
5. Servera kycklingen med brysselkål, potatis och lingon.