1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Att äta för att andas bättre

   

  Näsdroppar och antihistamin är populära behandlingar vid nästäppa på grund av pollenallergi eller kronisk sinuit. Men det finns många vanliga livsmedel som kan hjälpa dig att andas bättre och därmed sova bättre.

   

  Pollenallergi kan störa den normala funktionen hos cellerna i den klara hinnan i ögon, näsgångar, bihålor och hals, säger doktor Peter J. D'Adamo, författare till boken Eat Right 4 Your Type och grundare av D'Adamo Personalized Nutrition i Wilton, Connecticut.

   

  ”När cellerna störs frisätter de histamin, som orsakar nästäppa och andra allergisymtom, till exempel klåda eller tårbildning,” säger han.

   

  Antihistaminläkemedel lindrar reaktionen på histamin och kan bidra till att vidga näsgångarna, men ämnen i livsmedel som kallas flavonoider har också visat sig ha antihistaminegenskaper.

   

  Färgglad mat

   

  Flavonoiden quercetin, som finns i citrusfrukter, äpplen, sötpotatis, broccoli och rödlök, blockerar en del av kroppens naturliga histaminreaktion på allergener.

   

  Livsmedel som är mörklila eller röda kan också lindra nästäppa, säger D'Adamo. De är inte bara fullproppade med antocyaniner som ger maten vacker färg, utan har även naturliga antiinflammatoriska egenskaper.

   

  Smaka på det här

   

  Grönt te anses också vara allergihämmande.

   

  ”Polyfenoler i grönt te bidrar till att stabilisera de celler i kroppen som orsakar frisättning av histamin. Grönt te innehåller också teanin, en aminosyra som har visat sig blockera frisättningen av histamin,” konstaterar D'Adamo.

   

  Allergihämmande sallad

   

  Duka bordet inför en god natts sömn genom att servera en sallad som lindrar nästäppa till middag.

   

  Börja med mörkgröna bladgrönsaker. Eftersom de innehåller mycket karotenoider kan bladgrönsaker lindra inflammationen i näsgångarna.

   

  Om du vill ha mycket smak med antiinflammatoriska egenskaper kan du blanda bladgrönsakerna med en till två teskedar misodressing. I en studie som genomfördes av den japanska folkhälsomyndigheten fann man att en tesked miso dagligen kan minska förekomsten av nasala symtom med cirka 41 procent.

   

  Tillsätt 1 matsked linfrön för extra knaprighet. De är fulla med omega-3-fettsyror, som, liknande karotenoid, kopplats till lindring av allergisk rinit.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.