1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Ta inte en paus från din CPAP 
      

  Enheter för kontinuerligt positivt luftvägstryck, som kallas CPAP, kan vara räddningen för personer som lider av sömnapné, där andningen ofrivilligt upphör och börjar. CPAP-användare ser en markant förbättring av sin livskvalitet eftersom enheten levererar lufttryck genom en mask som håller de övre luftvägarna öppna. Även om apparaten kan förändra livet kan den också vara en belastning om du är på semester eller inte vistas hemma. Det kan verka krångligt att ta med dig CPAP på resor, men för att bibehålla din sömnhälsa ska du inte pausa CPAP-behandlingen. Nedan finns en lista över några risker som du tar om du hoppar över CPAP-behandlingen.

   

  Trötthet

   

  Din CPAP håller andningsvägarna öppna, så att du kan sova utan att störas av snarkningar och/eller apnéepisoder, vilket kan leda till att du vaknar många gånger under natten. Dessutom dräneras hjärnan och kroppen på syre vid varje apnéepisod. Om du inte använder din CPAP kanske du vaknar

  outvilad på morgonen, eftersom du har sovit dåligt. Det kan innebära att du känner dig sliten och trött hela dagen.

   

  Svullnad

   

  Regelbunden användning av CPAP håller luftvägarna öppna och minskar svullnaden, så om du låter bli att använda enheten när går du miste om den fördelen. Svullnaden kan komma tillbaka och ge dig besvär hela dagen.

   

  Hjärtproblem

   

  Apnépatienter som skrivs ut från sjukhuset och inte följer sin CPAP-behandling löper dubbelt så stor risk att hamna på sjukhus igen med hjärtproblem inom 30 dagar.

   

  Resa med CPAP

   

  När du förbereder dig inför en resa ska du tänka på hur du kan transportera din CPAP, eftersom du vill njuta av din semester så mycket som möjligt eller maximera din produktivitet om du reser i arbetet. Om du flyger räknas inte CPAP som handbagage så länge du kan visa upp din ordination. Om du flyger på natten ska du meddela flygbolaget om att du behöver använda CPAP. Om du reser internationellt måste du se till att ha rätt strömadapter. Säkerhetspersonalen på flygplatsen känner väl till CPAP-användning och kommer att hjälpa dig att transportera enheten på ett säkert sätt. Du kan även ha med dig din CPAP om du campar, förutsatt att du tar med dig ett batteri för att driva CPAP-enheten på natten. Både enheter för användning i hemmet och CPAP-enheter för resor kan i de flesta fall drivas med

  batteri.

   

  Det kan verka krångligt att använda CPAP eftersom inte alla måste hantera dem, men när du tänker på hur din hälsa och livskvalitet kommer att förbättras blir din CPAP en fördel och inte en börda. Om du tänker på vilken nytta din CPAP faktiskt gör kommer du att vara glad över att du har bemödat dig om att aldrig hoppa över en natt.

   

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.