1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Tips för stressfria resor för CPAP-användare

   

  Inget slår en sommarsemester. Men för att du ska kunna njuta så mycket som möjligt är det viktigt att inte ta ledigt från din nattliga CPAP-behandling. Ta med dig din CPAP på resan så att du känner dig pigg, utvilad och redo att njuta av varje dag.

   

  Det är inte allt. Om du ska köra bil bör du fortsätta med din CPAP-behandling för att undvika farlig trötthet vid ratten. Om du flyger och passerar olika tidszoner kan du undvika sömnighet under dagen och trötthet som orsakas av jetlag genom att använda din CPAP.

   

  Lyckligtvis är det enklare än någonsin att resa med en CPAP-enhet tack vare den senaste generationen små, lätta och bärbara enheter som har utformats särskilt för det ändamålet. De har också blivit ganska vanliga. I en undersökning med nästan 400 brittiska CPAP-användare uppgav de som reste att de tar med sig sin CPAP-utrustning på fyra av fem resor.

   

  Tipsen nedan kan hjälpa dig att resa enkelt med en CPAP-enhet, oavsett om du planerar en weekend eller en längre semester.

   

  Överväg att köpa en bärbar CPAP-enhet. Du måste inte ha en liten CPAP-enhet för resor, men det gör definitivt livet enklare. Helst ska både enheten och slangen vara kompakta och lätta. Ju färre delar, desto bättre.

   

  Ha all CPAP-utrustning i handbagaget. Om du har den i det incheckade bagaget riskerar den att skadas eller försvinna. Ta även med:

   

  • Ett fulladdat batteri, för oväntade förseningar eller om du befinner dig på en plats utan el
  • En kopia av din ordination, om enheten försvinner, blir stulen eller går sönder
  • En förlängningssladd, om det inte finns något uttag nära sängen
  • Vid internationella resor: en adapter som passar de olika eluttagen i andra länder. Om du har en äldre CPAP-enhet kan du även behöva en strömomvandlare för att växla från 110/120 V i USA och Kanada till 220/240 V i många andra länder. (De flesta nyare enheter fungerar med båda strömtyperna.)

   

  Veta hur du passerar säkerhetskontrollen på flygplatsenEnligt amerikanska TSA:s (Transportation Security Administration) regelverk måste du ta ut CPAP-enheten ur bärväskan för screening. Om du vill kan du lägga den i en genomskinlig plastpåse när den passerar genom röntgenapparaten. Tänk bara på att säkerhetspersonalen kan behöva ta ut den ur väskan för närmare undersökning. Slangen och masken kan ligga kvar i väskan.

   

  Var förberedd innan du ger dig ut på en kryssning.  Kontakta kryssningsföretaget långt före avgångsdatumet för att meddela dem att du kommer att använda en CPAP-enhet. Du kan bli ombedd att fylla i ett formulär om särskilda behov. Du kan till exempel behöva en förlängningssladd och destillerat vatten. Fråga om kryssningsföretaget tillhandahåller dessa föremål eller om du behöver ta med dig egna.

   

  Sommarsemestern ska kännas som en dröm, inte som en dimma. Se till att du inte bara packar solskyddskräm och shorts utan också din CPAP-enhet.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.