Blå LED-ljusbehandling

Behandling på språng. Upptäck Philips BlueControl.

Philips BlueControl1 är världens första bärbara ljusbehandlingsenhet för behandling av mild till måttlig plackpsoriasis med blått LED-ljus. Dess innovativa blå LED-ljusteknologi förbättrar placksymptom som fjällning och rodnad genom att stimulera hudens naturliga lindringsprocesser. 2,3,5

 

Med Philips BlueControl kan du bestämma när och var du vill behandla din psoriasis – hemma eller på språng.

Upptäck vår senaste produkt nu:
Philips BlueControl Advance – med utökade funktioner och nya tillbehör.

Nyhet:
Philips BlueControl Advance

Den andra generationen av vår bärbara blå LED-ljusbehandling är tillgänglig med förbättrade funktioner. Detta gör det ännu lättare att integrera psoriasisbehandling i det vardagliga livet.

 

• Reducerad behandlingstid till 15 minuter per plack om dagen.

• Ny skräddarsydd resväska för att enkelt och bekvämt kunna ta med apparaten. 

• Förbättrad remdesign för ökad komfort och flexibilitet.

Philips BlueControl Advance

Våra psoriasis behandlingsprodukter


Upplev det senaste genombrottet av psoriasisbehandling för dig själv – i ditt eget hem. Studier har visat att patienter upplever signifikanta förbättringar av deras placksymptom inom ett par veckor med blå LED-ljusbehandling5. Vi erbjuder dig därför 90 dagar att uppleva förbättringarna själv. Om du inte är nöjd kan du använda vår 90-dagars-pengarna tillbaka-garanti och återlämna enheten – utan förbehåll.
Philips BlueControl Advance
Philips BlueControl Advance
PSK2103
Användaromdöme  / 5
 • / 5

Suggested retail price:

3 799, 00 kr

Philips BlueControl

Philips BlueControl

PSK0202

Användaromdöme  / 5
 • / 5

Suggested retail price:

2 799, 00 kr​

Philips BlueControl Advance
PSK2103
Användaromdöme  / 5

Rekommenderat pris:

3 799,00 kr

Philips BlueControl

PSK0202

Användaromdöme  / 5

Rekommenderat pris:

2 799,00 kr​

Behandlingstid
15 minuter per psoriasisplack
30 minuter per psoriasisplack​
Drifttid (full till tom)
Upp till 7 behandlingar​
Upp till 4 behandlingar​
Kliniskt bevisad effekt
Bärbar hemmabehandling
UV-fri blå LED ljusterapi​
Skonsam utan Remdesign
 • Förbättrad, säker fixering
 • Svart och blå rem​
 • Fixering
 • Grå och blå rem
Skonsam utan kemikalier/kortison
Reseaccessoar
-
90-dagars-pengarna tillbaka-garanti ​
Garanti
2 år
2 år

Innovation och 
lindring på språng.


Praktisk
Bärbar och enkel att använda. Spänn bara fast den och gör vad du vill.
Perfekt för daglig användning, inga ytterligare salvor behövs. 


Skonsam

Ingen UV-strålning eller kemiska substanser som irriterar din hud. 

Effektiv

Innovativ Blå LED-ljusbehandling vars effektivitet är kliniskt bevisad4,5

Innovation som har betydelse för dig.

Återuppladdningsbart batteri
Blå LED-teknologi
Innovativ design
Jag kan bära och krama min dotter igen utan att oroa mig för att hon ska komma i kontakt med kemikalier på mina armar."

Psoriasispatient och användare av BlueControl

Vanliga frågor om 
Philips BlueControl


Vi förstår att du har frågor om Philips BlueControl då det är en innovation inom psoriasisbehandling. Hos Philips har vi investerat i många års forskning för att utveckla ett behandlingsystem med blått LED-ljus som behandlar plackpsoriasis utan de eventuella biverkningarna från andra medicinska behandlingar.
Hur fungerar Philips BlueControl?
Philips BlueControl är en kliniskt testad blå ljusbehandling för mild till måttlig plackpsoriasis utan UV-ljus och kortison. Behandlingen fungerar genom att bromsa produktionen av vissa hudceller (keratinocyter) 2 samt hjälper till att kontrollera inflammationen i de drabbade hudområden3. Den minskar plackpsoriasissymptomen så som rodnad, klåda och fjällande5.
Kan jag använda Philips BlueControl för att behandla svår psoriasis?
Philips BlueControl är kliniskt testad på patienter med mild till måttlig plackpsoriasis (psoriasis vulgaris). I flera kliniska undersökningar visade 84% av patienterna en förbättring av placksymptom5. Den medicinska enheten är vår första fototerapi innovation och är speciellt utvecklad för patienter med lokala plack på kroppen. Vi vill erbjuda en bärbar enhet som är både effektiv, skonsam och passar den dagliga rutinen. Enheten är liten, ungefär lika stor som handflatan och fästs på kroppen med hjälp av ett bekvämt textilband. Varje plack ska behandlas dagligen i 15 minuter när man använder Philips BlueControl Advance. Om du använder Philips BlueControl ska varje plack behandlas dagligen i 30 minuter7.
Är det säkert att använda Philips BlueControl?
Flera studier har visat att UV-fritt blått LED ljus vid en våglängd på 453 nm inte är farligt när det används på huden så som rekommenderat6. Blått LED ljus innehåller inte några kemiska ämnen och undviker därför de bieffekter som mediciner kan ha. Eftersom behandlingen är UV-fri har den inte den potentiella risken som UV-strålning har. Blått LED-ljus stimulerar naturliga processer i huden2,3 och stödjer kroppen att hjälpa sig själv. Det är möjligt att den behandlade huden blir lite rödaktig under behandlingen. Denna effekt beror på ett förbättrat blodflöde och är avsedd eftersom det innebär att lindringsprocesser initieras på det behandlade hudområdet. I vissa fall kan du också uppleva en lätt solbränna runt den omgivande huden som kommer att försvinna efter att behandlingen avslutas. Om huden som omger de plack som behandlats förblir rött eller solbränt, vänligen kontakta din läkare.
Kan jag använda Philips BlueControl för att behandla andra hudsjukdomar, som eksem?
Det särskilda blå ljuset som används i Philips BlueControl stimulerar naturliga proccesser i huden som hjälper till att minska inflammationen och överproduktionen av hudceller som förknippas med plackpsoriasis2,3. Enheten är kliniskt testad med patienter med plackpsoriasis (psoriasis vulgaris) men har inte testats för behandling av andra hudsjukdomar så som eksem5.
Fungerar Philips BlueControl för att behandla guttate psorisasis?
Det särskilda blå ljuset som används i Philips BlueControl stimulerar naturliga processer i huden som hjälper att minska inflammationen och överproduktionen av hudceller som förknippas med plackpsoriasis2,3. Enheten är kliniskt testad med patienter med plackpsoriasis (psoriasis vulgaris) men har inte testats för behandling av andra hudsjukdomar så som guttat psoriasis5.
Kan Philips BlueControl användas i kombination med behandling av Dovonex eller Dovobet (eller andra steroidkrämer i allmänhet)?
Vänligen läs noga igenom listan med kontradiktioner i bruksanvisningen för Philips BlueControl som du kan ladda ner här: och för Philips BlueControl Advance här: Vi rekommenderar också att du rådfrågar din läkare innan du avslutar eller ändrar din pågående behandling samt innan du börjar användningen av Philips BlueControl produkter.
Kan jag använda Philips BlueControl på min nacke?
Philips BlueControl är kliniskt testad för användning på kroppen. I flera kliniska undersökningar visade 84% av patienterna en förbättring av placksymptom där enheten användes på armar och ben5. Behandling av psoriasis på nacken var inte testad. Bandet är utvecklat för att passa bekvämt runt armar och ben vilket betyder att det kan vara svårt att fästa enheten på nacken. För mer information, ta en titt på vår instruktionsvideo ovan. 
Kan jag använda Philips BlueControl på mitt ansikte?
Philips BlueControl är utvecklad och kliniskt testad för att användas på extremiteter (dvs ben och armar) och på bålen5. Behandlingen har inte testats i ansiktet. Att titta direkt in i det blå ljuset under en längre tid bli kan potentiellt vara skadligt för ögonen.
Hjälper Philips BlueControl för att behandla huvudet?
Philips BlueControl är utvecklad och kliniskt testad för att användas på extremiteter (dvs ben och armar) och på bålen. I flera kliniska undersökningar visade 84% av patienterna en förbättring av psoriasissymptomen när behandlingen användes på armar och ben. Behandling av hårbotten har inte testats.5.
Kan jag använda Philips BlueControl på ryggen?
Philips BlueControl är en UV-fri blå ljusbehandling för behandling av plackpsoriasis på kroppen. Effekten av behandlingsenheten är bevisad i kliniska studier4,5. Det är en bärbar enhet och kan fästats på kroppen med hjälp av ett textilband. Detta säkerställer att du kan vara i rörelse när du använder enheten på armar och ben. Behandling av överkroppen är möjligt men detta kommer att ha en inverkan på din rörlighet. Du kan testa enheten hemma med vår 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti.
Psoriasis påverkar även mina leder. Kan jag använda Philips BlueControl mot detta?
Vi beklagar att dina leder är drabbade. Det särskilda blå ljuset som används i Philips BlueControl stimulerar naturliga processer i huden som hjälper att minska inflammationen och överproduktionen av hudceller som förknippas med plackpsoriasis.2,3 Enheten är kliniskt testad med patienter med plackpsoriasis (psoriasis vulgaris) men har inte testats för behandling av andra hudsjukdomar, så som psoriasisartrit. 5.
Kan jag använda Philips BlueControl på mina fotsulor?
Philips BlueControl är utvecklad och kliniskt testad för att användas på extremiteter (dvs ben och armar) och på bålen. I flera kliniska undersökningar visade 84% av patienterna en förbättring av psoriasissymptomen när behandlingen användes på armar och ben. Behandling av fotsulor har inte testats5
På vilken hudtyp fungerar Philips BlueControl på?
Philips Bluecontrol har kliniskt visat sig vara effektiv på hudtyper I-IV.
Kan jag använda Philips BlueControl medan jag behandlar andra sjukdomar?
Philips BlueControl är utvecklad för mild till måttlig plackpsoriasis för användning på extremiteter (dvs ben och armar). Vänligen se bruksanvisningen för Philips BlueControl eller Philips BlueControl Advance och läs listan med kontraindikationer.

Våra psoriasis behandlingsprodukter

 • BlueControl Advance

  BlueControl Advance

  • 15 minuters behandling per plack
  • Bärbar ljusterapi med blått ljus
  • Kliniskt bevisad effekt
  • Utan kemikalier eller kortison
  Overall rating 4.4/ 5
  11
  PSK2103
  3 799,00 kr
  Visa produkt
 • BlueControl

  BlueControl

  • 30 minuters behandling per plack
  • Bärbar ljusterapi med blått ljus
  • Kliniskt bevisad effekt
  • Utan kemikalier eller kortison
  Overall rating 3.9/ 5
  42
  PSK0202
  2 799,00 kr
  Visa produkt

1. Philips BlueControl är en EU CE-märkt klassificerad IIa medicinsk enhet (CE0344) för behandling av mild till måttlig plackpsoriasis (psoriasis vulgaris). Enheten är för tillfället inte tillgänglig utanför EU. Innan ändring eller avbrott av ordinerad medicin eller användande av enheten, bör patienter konsultera med deras läkare och noggrant läsa igenom instruktionerna. Juli 2017.

2. Liebmann J, Born M., Kolb-Bachofen MV. Journal of Investigative Dermatology. 2010; 130: 259 – 269.

3. Fischer M et al. Experimental Dermatology. 2013; 22: 554 – 563.

4. Weinstabl A et al. Dermatology. 2011; 223 (3): 251 – 9.

5. Pfaff S et al. Dermatology. 2015; 231: 24 – 34.

6. Awakowicz P et al. Contributions to Plasma Physics. 2009; 49 (9): 641 – 647.

7. Krings L, Liebmann J, M Born, Leverkus M, Felbert von V. Data on file, July 2017.