1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    Produkter

    Processen med    

    Brygga kaffe

    Typer av bönor

    Kaffebönor

     

    Precis som med vin beror rätt val av böna helt och hållet på din gom. Anledningen till det är att kaffebönor har olika smaker beroende på vilken del av världen de kommer från.


    Höjd, temperatur och jord – till och med skörden – spelar roll. Rostning av kaffebönorna frambringar ännu fler smaknyanser.


    Bara två slags bönor spelar roll när det gäller kaffet i din kopp: Arabica och robusta.

    Arabicakaffe

    Arabica

     

    Arabicabönorna, som är kaffets motsvarighet till champagne, erbjuder läcker aromatisk rikedom, vilket ger en smak som är både mild och djup.

    Robustakaffe

    Robusta

     

    Robustabönorna, som är koffeinets drottning, innehåller ungefär dubbelt så mycket koffein som arabicabönorna. Det här kaffet har en stark och något bitter smak.

    Kopi Luwak-kaffe

    Kopi Luwak

     

    Är du sugen på en ovanlig gourmetupplevelse kan du prova de eftertraktade bönorna som extraheras från den indonesiska sibetkattens spillning. Denna mungoliknande varelse kalasar på kaffebär som man sedan finner i dess spillning. Matsmältningsprocessen som bären genomgår ger dem deras distinkta smak.

    Bönornas aromer

    Färskmalet

    Det finns en anledning till varför vi älskar lukten av färskmalna kaffebönor. Det beror på att varje böna innehåller cirka 800 olika flyktiga aromer och smaker. Tänk dig: kryddor, örter, nötter, grönsaker, blommor och frukt.


    Konsten att brygga kaffe ligger i att extrahera skatten som är innesluten i var och en. Genom att mala bönorna kan vattnet få ut mer av dessa lösliga ämnen. Det är tack vare dem som smaken och aromen hamnar i koppen.

    En kopp kaffe

    15-minutersregeln

     

    Efter 15 minuter förlorar det malna kaffet ungefär 60 % av sin arom.

    Därför rekommenderar vi att du:
    • förvarar kaffebönorna borta från luft, ljus och fukt
    • konsumerar dem 6-8 veckor efter rostning
    • alltid maler kaffet precis före bryggning