Kaffebönor finns i själva verket inuti kaffeplantans ätbara bär. De gröna bären rostas sedan i olika temperaturer för att ge önskad smak – innan de mals och bryggs.
Kaffeplantor odlas i tropiska och subsahariska delar av världen. De frodas på höga höjder och i svala/fuktiga klimat.
Det finns två olika kaffebönor: Arabica och Robusta. Arabica är den mest populära varianten och den har en subtil aromatisk smak. Robusta innehåller mer koffein. De flesta kaffeblandningar innehåller en kombination av båda två.
När de röda kaffebönorna är fullmogna plockas de för hand – varefter fröna extraheras och torkas. Man låter omogna bönor sitta kvar på plantan så att de får mogna.
Man får önskad smak och lyfter fram särskilda egenskaper genom att rosta de gröna kaffebönorna i olika temperaturer. Det finns tre huvudsakliga rostningsnivåer: ljusbrun, mellanbrun och mörkbrun. Ju mörkare rostningen är, desto mindre koffein innehåller kaffet.
Man uppnår distinkta kaffesmaker genom att blanda olika typer av kaffebönor och rostningsnivåer. Det är en konstform som kräver att man luktar, provsmakar och dessutom har en finkänslig gom. Bönorna blandas beroende på de individuella egenskaperna som frambringas under rostning, som t.ex. kakaosmaker, blommiga dofter, rika toner och ljus surhetsgrad.
Man måste tänka på många olika faktorer för att skapa den perfekta bryggningen: Kornstorleken, temperaturen, extraktionstiden. Våra automatiska kaffemaskiner gör allt detta – med enbart en knapptryckning. Våra manuella kaffebryggare frambringar däremot din inre barista.
En espresso har sitt egna cremalager. När det gäller andra typer av kaffe kan du ånga, skumma och vispa hur mycket du vill! Använd standardmjölk för att få bäst smak och konsistens – och skumma den kall direkt från kylskåpet.
Kaffebönor finns i själva verket inuti kaffeplantans ätbara bär. De gröna bären rostas sedan i olika temperaturer för att ge önskad smak – innan de mals och bryggs.
Kaffeplantor odlas i tropiska och subsahariska delar av världen. De frodas på höga höjder och i svala/fuktiga klimat.
Det finns två olika kaffebönor: Arabica och Robusta. Arabica är den mest populära varianten och den har en subtil aromatisk smak. Robusta innehåller mer koffein. De flesta kaffeblandningar innehåller en kombination av båda två.
När de röda kaffebönorna är fullmogna plockas de för hand – varefter fröna extraheras och torkas. Man låter omogna bönor sitta kvar på plantan så att de får mogna.
Man får önskad smak och lyfter fram särskilda egenskaper genom att rosta de gröna kaffebönorna i olika temperaturer. Det finns tre huvudsakliga rostningsnivåer: ljusbrun, mellanbrun och mörkbrun. Ju mörkare rostningen är, desto mindre koffein innehåller kaffet.
Man uppnår distinkta kaffesmaker genom att blanda olika typer av kaffebönor och rostningsnivåer. Det är en konstform som kräver att man luktar, provsmakar och dessutom har en finkänslig gom. Bönorna blandas beroende på de individuella egenskaperna som frambringas under rostning, som t.ex. kakaosmaker, blommiga dofter, rika toner och ljus surhetsgrad.
Man måste tänka på många olika faktorer för att skapa den perfekta bryggningen: Kornstorleken, temperaturen, extraktionstiden. Våra automatiska kaffemaskiner gör allt detta – med enbart en knapptryckning. Våra manuella kaffebryggare frambringar däremot din inre barista.
En espresso har sitt egna cremalager. När det gäller andra typer av kaffe kan du ånga, skumma och vispa hur mycket du vill! Använd standardmjölk för att få bäst smak och konsistens – och skumma den kall direkt från kylskåpet.
Arabicabönorna, som är kaffets motsvarighet till champagne, erbjuder läcker aromatisk rikedom, vilket ger en smak som är både mild och djup.
Robustabönorna, som är koffeinets drottning, innehåller ungefär dubbelt så mycket koffein som arabicabönorna. Det här kaffet har en stark och något bitter smak.
Är du sugen på en ovanlig gourmetupplevelse kan du prova de eftertraktade bönorna som extraheras från den indonesiska sibetkattens spillning. Denna mungoliknande varelse kalasar på kaffebär som man sedan finner i dess spillning. Matsmältningsprocessen som bären genomgår ger dem deras distinkta smak.
You are about to visit a Philips global content page
Continue