1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Processen att

  Brygga kaffe

  Typer av bönor

  Kaffebönor

   

  Precis som med vin beror rätt val av böna helt och hållet på din gom. Anledningen till det är att kaffebönor har olika smaker beroende på vilken del av världen de kommer från.


  Höjd, temperatur och jord – till och med skörden – spelar roll. Rostning av kaffebönorna frambringar ännu fler smaknyanser.


  Bara två slags bönor spelar roll när det gäller kaffet i din kopp: Arabica och robusta.

  Arabicakaffe

  Arabica

   

  Arabicabönorna, som är kaffets motsvarighet till champagne, erbjuder läcker aromatisk rikedom, vilket ger en smak som är både mild och djup.

  Robustakaffe

  Robusta

   

  Robustabönorna, som är koffeinets drottning, innehåller ungefär dubbelt så mycket koffein som arabicabönorna. Det här kaffet har en stark och något bitter smak.

  Kopi Luwak-kaffe

  Kopi Luwak

   

  Är du sugen på en ovanlig gourmetupplevelse kan du prova de eftertraktade bönorna som extraheras från den indonesiska sibetkattens spillning. Denna mungoliknande varelse kalasar på kaffebär som man sedan finner i dess spillning. Matsmältningsprocessen som bären genomgår ger dem deras distinkta smak.

  Bönornas aromer

  Färskmalet

  Det finns en anledning till varför vi älskar lukten av färskmalna kaffebönor. Det beror på att varje böna innehåller cirka 800 olika flyktiga aromer och smaker. Tänk dig: kryddor, örter, nötter, grönsaker, blommor och frukt.


  Konsten att brygga kaffe ligger i att extrahera skatten som är innesluten i var och en. Genom att mala bönorna kan vattnet få ut mer av dessa lösliga ämnen. Det är tack vare dem som smaken och aromen hamnar i koppen.

  En kopp kaffe

  15-minutersregeln

   

  Efter 15 minuter förlorar det malna kaffet ungefär 60 % av sin arom.

  Därför rekommenderar vi att du:
  • förvarar kaffebönorna borta från luft, ljus och fukt
  • konsumerar dem 6-8 veckor efter rostning
  • alltid maler kaffet precis före bryggning

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.