1
Vegetable Haters

Vegetable Haters

Så förvandlar du läskig broccoli till läskande juice

Många barn
ogillar grönsaker

 

Många barn sätter sig helt på tvären och totalvägrar att äta när grönsaker ställs fram på bordet. En teori till detta är att barns smaklökar är vana vid den söta bröstmjölken, och att de därför upplever vissa grönsaker som extra beska. Men man vill ju att barnen ska få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler, och de kan ju inte leva på makaroner och pannkakor allena.

Barn bör äta 400 g 
grönsaker varje dag

 

Enligt Livsmedelsverket bör barn under fyra år äta frukt och grönsaker varje dag, gärna vid varje måltid. För att skelett och ben ska utvecklas normalt behöver barn få i sig gott om kalcium i kosten, exempelvis genom grönsaker som broccoli och spenat. Livsmedelsverket, och likaså WHO rekommenderar att barn från fyra års ålder ska äta cirka 400 gram frukt och grönsaker per dag. Men hur ska man göra för att få i barnet mer grönt?

Köp Philips Slowjuicer

HR1889/70

 
  • Slipp förskära grönsaker
  • XL-inmatningsrör
  • Snabbrengöring på 90 sek
  • Receptbok på köpet
Rekommenderat pris: 2 149,00 kr
Jag dör om jag
äter broccoli

Tips för att få ditt barn att äta grönsaker

 

Det är viktigt att man inte pressar barnet till att äta grönsaker, trots att man kanske är orolig att de inte får i sig tillräckligt med näring. Det kan skapa mer problem i längden, och mat bör aldrig innebära ett tvång. Att servera grönsakerna som juice kan fungera på en del barn. Många föräldrar upplever att det är betydligt enklare att smyga ner en broccoli i den färskpressade äppel- och gurkjuicen, än att få barnen att äta kokt broccoli till maten! Dessutom blir det ofta lite roligare med en läskande juice och söt juice. 

Grönsakshatarens 
favoritjuice

 
  • ½ äpple
  • 1 liten morot
  • 1 rödbeta

 

Lägg bara ner ingredienserna i Philips Family Slowjuicer och se förvandlingen från grönsakshatare till grönsaksälskare! Lycka till!

Upptäck Philips juicemaskiner

Råsaftcentrifug

Slowjuicer

Det finns två olika juicemaskiner för att juica hemma – råsaftcentrifug samt slowjuicers. Råsaftcentrifuger delar först på ingidienserna och använder därefter centrifugalkraft för att separera fruktjuicen från fruktköttet. Slowjuicers å andra sidan pressar långsamt frukten eller grönsakerna och vrider fruktsaften ur ingredienserna. Juicer som är färskpressade med dessa två metoder är i genomsnitt likvärdigt näringsrika och fulla av vitaminer, men det finns vissa andra skillnader. Råsaftcentrifuger är särskilt effektiva och snabba på hårda grönsaker och frukter, medan en slowjuicer kan pressa även delikata ingredienser som grönkål och vetegräs, till och med mandel! Läs mer för att ta reda på vilken typ av juicemaskin som passar dig bäst!

Köp Philips juicemaskiner