Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten. Skala 4 tangeriner, bryt i delar och skär bort de vita hinnorna med en skarp kniv. Spara saften. Sätt i citruspressen i matberedaren. Pressa resten av tangerinerna och citronen med citruspressen och sila saften. Häll citrussaften i en tjockbottnad kastrull, tillsätt socker och koka upp. Rör om så att sockret löses upp och ta sedan av kastrullen.
Pressa ut vattnet ur gelatinet och lös upp genom att röra ned i den varma citrusvätskan. Placera grytan i en skål med iskallt vatten och låt svalna tills saften blir som gelé. Vänd försiktigt ned ner tangerinbitar och myntablad i gelén.
Skölj geléformen med kallvatten och häll i gelén. Placera formen i kylskåpet i 2-3 timmar. Värm ugnen till 180 ºC.
Vispa äggvitan med honung tills den blir vit och tillsätt sedan mandelspån. Bred ut mandelblandningen tunt på bakplåten och grädda i 15-20 minuter tills de blir gyllenbruna. Låt svalna och bryt sedan i stora bitar.
Doppa nederdelen av geléformen i hett vatten ett par sekunder och vänd så att gelén släpper från formen. Skär gelén i fyra bitar och lägg på desserttallrikar. Garnera med de knapriga mandlarna och pudra med florsocker.
Tillagningstid: 45 minuter + 2-3 timmar i kylskåpet
Genom att klicka på länken kommer du att lämna den officiella Philips Electronics Ltd. ("Philips") webbplats. Alla länkar till tredje parts webbplatser som kan visas på denna webbplats tillhandahålls endast för din bekvämlighet och representerar inte på något sätt någon anknytning till eller stöd för informationen som tillhandahålls på dessa länkade webbplatser. Philips lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag med avseende på tredje parts webbplatser eller informationen däri.