1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Citrusgelé med knapriga mandlar

    Gelé är inte bara för barn

    Portioner 4 p, Förberedelse: 45 m

    Ingredienser

    • 6 vita gelatinblad
    • 16 tangeriner
    • 1 lime
    • 100 g socker
    • 2 msk små myntablad
    • 1 äggvita
    • 1 msk honung
    • 100 g mandelspån
    • - geléform eller skål (500 ml)
    • - plåt täckt med bakplåtspapper
    • - matberedare med citruspress

    Så här gör du:

    • Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten. Skala 4 tangeriner, bryt i delar och skär bort de vita hinnorna med en skarp kniv. Spara saften. Sätt i citruspressen i matberedaren. Pressa resten av tangerinerna och citronen med citruspressen och sila saften. Häll citrussaften i en tjockbottnad kastrull, tillsätt socker och koka upp. Rör om så att sockret löses upp och ta sedan av kastrullen.
    • Pressa ut vattnet ur gelatinet och lös upp genom att röra ned i den varma citrusvätskan. Placera grytan i en skål med iskallt vatten och låt svalna tills saften blir som gelé. Vänd försiktigt ned ner tangerinbitar och myntablad i gelén.
    • Skölj geléformen med kallvatten och häll i gelén. Placera formen i kylskåpet i 2-3 timmar. Värm ugnen till 180 ºC.
    • Vispa äggvitan med honung tills den blir vit och tillsätt sedan mandelspån. Bred ut mandelblandningen tunt på bakplåten och grädda i 15-20 minuter tills de blir gyllenbruna. Låt svalna och bryt sedan i stora bitar.
    • Doppa nederdelen av geléformen i hett vatten ett par sekunder och vänd så att gelén släpper från formen. Skär gelén i fyra bitar och lägg på desserttallrikar. Garnera med de knapriga mandlarna och pudra med florsocker.
    • Tillagningstid: 45 minuter + 2-3 timmar i kylskåpet
    Citrusgelé med knapriga mandlar