Alla ingredienser ska ha rumstemperatur. Vispa äggvitorna i matberedaren tills de är fasta men inte torra. Tillsätt socker långsamt, medan matberedaren är igång. Häll över i en stor skål och ställ åt sidan.
Smält chokladen i en skål över en kastrull med varmt vatten (skålen ska inte röra vattnet). Rör smöret med stålbladet, tills smöret är vitt och luftigt. Tillsätt chokladen till smöret medan matberedaren körs. Tillsätt äggulorna och kör tills blandningen är slät, tillsätt vaniljsocker och blanda igen.
Häll över chokladsmeten i en skål med äggvitorna och vänd ner försiktigt. Tillsätt mjöl försiktigt, använd knappen intervall. Blanda inte för länge.
Värm ugnen till 180 °C. Smörj och mjöla springformen. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 1 timme.
Ta ut, låt svalna, skär tårtan i två lager, täck varje lager med aprikossylt, placera ena lagret ovanpå det andra och täck hela kakan med chokladglasyr.
Till glasyren: Smält chokladen, värm mjölken och grädden. Blanda och dekorera tårtan.
Tillagningstid: 30 minuter + 60-70 minuter i ugnen
Genom att klicka på länken kommer du att lämna den officiella Philips Electronics Ltd. ("Philips") webbplats. Alla länkar till tredje parts webbplatser som kan visas på denna webbplats tillhandahålls endast för din bekvämlighet och representerar inte på något sätt någon anknytning till eller stöd för informationen som tillhandahålls på dessa länkade webbplatser. Philips lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag med avseende på tredje parts webbplatser eller informationen däri.