• Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Gratis frakt från 850 SEK

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Sachertårta

    Så chokladig

    Portioner 8 p, Förberedelse: 30 m, Tillagningstid 60 m

    Ingredienser

    • 6 äggvitor
    • 160 g socker
    • 240 g mörk choklad (70 % kakao)
    • 240 g smör, rumstempererat
    • 5 äggulor
    • 1 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljessens
    • ½ burk aprikossylt
    • rund springform (24 cm)

    Så här gör du:

    • Alla ingredienser ska ha rumstemperatur. Vispa äggvitorna i matberedaren tills de är fasta men inte torra. Tillsätt socker långsamt, medan matberedaren är igång. Häll över i en stor skål och ställ åt sidan.
    • Smält chokladen i en skål över en kastrull med varmt vatten (skålen ska inte röra vattnet). Rör smöret med stålbladet, tills smöret är vitt och luftigt. Tillsätt chokladen till smöret medan matberedaren körs. Tillsätt äggulorna och kör tills blandningen är slät, tillsätt vaniljsocker och blanda igen.
    • Häll över chokladsmeten i en skål med äggvitorna och vänd ner försiktigt. Tillsätt mjöl försiktigt, använd knappen intervall. Blanda inte för länge.
    • Värm ugnen till 180 °C. Smörj och mjöla springformen. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 1 timme.
    • Ta ut, låt svalna, skär tårtan i två lager, täck varje lager med aprikossylt, placera ena lagret ovanpå det andra och täck hela kakan med chokladglasyr.
    • Till glasyren: Smält chokladen, värm mjölken och grädden. Blanda och dekorera tårtan.
    • Tillagningstid: 30 minuter + 60-70 minuter i ugnen
    Sachertårta