1
Sverige

Vit chokladbrownie med nötter

Vit chokladbrownie med nötter

Härligt kladdig

Portioner 1 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 60 m

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 150 g vit choklad
  • 125 g mjukt smör
  • 1 paket vaniljsocker
  • 200 g mjöl
  • - bakform (25 x 30 cm), smord
  • 400 g strösocker
  • 150 g osaltade blandade nötter

Så här gör du:

  • 'Värm ugnen till 200°.
  • Sätt i hackningstillbehöret i köksassistenten. Hacka nötterna grovt och lägg dem i en separat skål. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en kastrull som du sätter över en annan med sjudande vatten. Rör tills chokladen har smält. Rör i smör och socker i skålen.
  • Knäck ner äggen ett och ett i en skål och tillsätt dem via inmatningsröret under det att köksassistenten är igång. Tillsätt därefter den smälta chokladen och nötterna via inmatningsröret och blanda i några sekunder. Tillsätt sedan mjölet i 3 omgångar. Tillsätt sedan mjölet i 3 omgångar. Tillsätt avslutningsvis en nypa salt och blanda i några sekunder tills det blir en jämn smet.
  • Lägg smeten i pajformen och bred ut ett 2 cm tjockt lager.
  • Grädda din brownie i ugnen i 35 minuter tills den får fin färg. Ta formen ur ugnen och låt svalna i 10 minuter. Skär sedan din brownie i fyrkantiga bitar (skär inte helt igenom) och låt kallna helt och hållet. Ytan kommer att bli knaprig, medan insidan blir mjuk och lite kladdig.
  • Total tillagningstid 1 timma
Vit chokladbrownie med nötter