Sätt i hackningstillbehöret i köksassistenten. Hacka nötterna grovt och lägg dem i en separat skål. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en kastrull som du sätter över en annan med sjudande vatten. Rör tills chokladen har smält. Rör i smör och socker i skålen.
Knäck ner äggen ett och ett i en skål och tillsätt dem via inmatningsröret under det att köksassistenten är igång. Tillsätt därefter den smälta chokladen och nötterna via inmatningsröret och blanda i några sekunder. Tillsätt sedan mjölet i 3 omgångar. Tillsätt sedan mjölet i 3 omgångar. Tillsätt avslutningsvis en nypa salt och blanda i några sekunder tills det blir en jämn smet.
Lägg smeten i pajformen och bred ut ett 2 cm tjockt lager.
Grädda din brownie i ugnen i 35 minuter tills den får fin färg. Ta formen ur ugnen och låt svalna i 10 minuter. Skär sedan din brownie i fyrkantiga bitar (skär inte helt igenom) och låt kallna helt och hållet. Ytan kommer att bli knaprig, medan insidan blir mjuk och lite kladdig.