• Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Kycklingrulltårta

    Imponera på dina vänner

    Portioner 1 p, Förberedelse: 60 m

    Ingredienser

    • Till fyllningen:
    • 1 lök (medelstor)
    • 1 vitlöksklyfta
    • 500 g kycklingbröst, kokat och sauterat
    • 3 msk olivolja
    • 2 msk majsena
    • 240 ml mjölk
    • Till degen:
    • 200 g ricottaost
    • 150 g margarin
    • 100 g majsena
    • 200 g vanligt mjöl
    • 2 tsk salt
    • 1 tsk natriumbikarbonat

    Så här gör du:

    • Sätt i knivverktyget och kannan i matberedaren och hacka sedan lök, vitlök och kyckling, var för sig.
    • Sautera lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt kyckling, salt och peppar och blanda väl. Tillsätt majsena genom att blanda det med mjölken och rör tills det tjocknar.
    • Ta bort från värmen, tillsätt smör och låt svalna. Sätt i knivverktyget i matberedaren, häll i alla degingredienser och blanda tills degen är smidig.
    • Värm ugnen till 180 °C. Lägg degen på en mjölad yta och kavla ut till en kaka. Lägg sedan på den kalla kycklingblandningen och rulla försiktigt ihop kakan till en rulle (rocambole).
    • Pensla med äggula och grädda på medelvärme i cirka 40 minuter.
    • Servera direkt och garnera enligt önskemål.
    • Tillagningstid: 60 minuter
    Kycklingrulltårta