1
Sverige

Kvinoa-tabbouleh

Kvinoa-tabbouleh

Quinoa kan användas som gryn men är egentligen frön från en växt. Den är glutenfri och rik på protein och vitaminer.

Portioner 4 p, Förberedelse: 5 m, Tillagningstid 25 m

Ingredienser

  • 200 g quinoa
  • 550 ml buljong
  • 1 msk fänkålsfrön
  • hackade färska rosmarinblad
  • Övrigt till tabboulehn:
  • 2 hackade tomater
  • 1–2 nävar hackade färska örter:
  • basilika, persilja, koriander
  • 2 msk citronjuice eller 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 50 g hackade valnötter eller mandel
  • Valfritt:
  • smulad getost

Så här gör du:

  • Tillsätt ingredienserna i Soup makern och välj kompottprogrammet.
  • När quinoan är klar låter du den ligga i apparaten i 5–10 minuter tills den är helt mjuk.
  • Avsluta genom att blanda quinoan med resten av ingredienserna.
  • Servera direkt eller förvara i kylskåp.
  • Tips: Du kan ersätta quinoan med bulgur, som tillagas med samma tillagningstid och vattenmängd.
Kvinoa-tabbouleh