Quinoa kan användas som gryn men är egentligen frön från en växt. Den är glutenfri och rik på protein och vitaminer.
Portioner 4 p, Förberedelse: 5 m, Tillagningstid 25 m
Ingredienser
- 200 g quinoa
- 550 ml buljong
- 1 msk fänkålsfrön
- hackade färska rosmarinblad
- Övrigt till tabboulehn:
- 2 hackade tomater
- 1–2 nävar hackade färska örter:
- basilika, persilja, koriander
- 2 msk citronjuice eller 1 msk vinäger
- 3 msk olivolja
- 50 g hackade valnötter eller mandel
- Valfritt:
- smulad getost
Så här gör du:
- Tillsätt ingredienserna i Soup makern och välj kompottprogrammet.
- När quinoan är klar låter du den ligga i apparaten i 5–10 minuter tills den är helt mjuk.
- Avsluta genom att blanda quinoan med resten av ingredienserna.
- Servera direkt eller förvara i kylskåp.
- Tips: Du kan ersätta quinoan med bulgur, som tillagas med samma tillagningstid och vattenmängd.