• Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Mandelsoppa med karljohansvamp

    Fyllig och smakrik

    Portioner 4 p, Tillagningstid 45 m

    Ingredienser

    • 100 g skalade mandlar
    • 4 msk olja
    • 1 finhackad lök
    • 1 finhackad vitlöksklyfta
    • 2 skivor gammalt vitt bröd, smulat
    • 750 ml kycklingbuljong (från kub)
    • 250 ml vitt vin
    • 200 g karljohansvamp, skivad
    • 2 msk bladpersilja, finhackad
    • nymalen svartpeppar
    • - matberedare med knivverktyg

    Så här gör du:

    • Rosta mandlarna i en stekpanna i 3-4 minuter och låt sedan svalna.
    • Stek lök och vitlök i 2 msk olja tills de blir ogenomskinliga (se till att de inte tar färg, soppan ska vara vackert ljusgul). Tillsätt bröd och mandlar i pannan och stek några minuter, låt sedan svalna något.
    • Sätt i knivverktyget i matberedaren och tillsätt sedan mandlarna tillsammans med 50 ml kycklingbuljong. Mosa mandlarna och lägg sedan i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt resten av buljongen och vin, låt koka upp och sedan sjuda i 15 minuter.
    • Hetta upp resten av oljan och stek svamparna på båda sidor tills de är bruna och knapriga, krydda med salt och peppar.
    • Servera soppan i djup tallrik tillsammans med svampskivorna, strö över persilja.
    • Tillagningstid: 45 minuter
    Mandelsoppa med karljohansvamp