'Skär först, eller bryt av de träiga ändarna, skala sedan och skiva resten av sparrisen (men lämna översta delen som den är). Koka skalen och ändarna i 10 minuter i 7,5 dl vatten, tillsammans med sockret och salta efter behag.
Smält under tiden smöret i en soppkastrull och fräs snabbt den skivade sparrisen på hög värme (spara de översta delarna till senare), tillsätt grädden och reducera en aning. Sila vattnet med skalen och tillsätt denna vätska till de frästa skivorna, tillsammans med det vita vinet.
Låt allt koka upp och låt puttra i 10 minuter, mixa sedan soppan ordentligt med stavmixern. Tillsätt sparristopparna och låt soppan småkoka i ytterligare 2-4 minuter. Krydda ordentligt efter behag. Dela upp i 4 portioner och garnera med dragon.
Genom att klicka på länken kommer du att lämna den officiella Philips Electronics Ltd. ("Philips") webbplats. Alla länkar till tredje parts webbplatser som kan visas på denna webbplats tillhandahålls endast för din bekvämlighet och representerar inte på något sätt någon anknytning till eller stöd för informationen som tillhandahålls på dessa länkade webbplatser. Philips lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag med avseende på tredje parts webbplatser eller informationen däri.