1
Sverige

Sparrissoppa med färsk dragon

Sparrissoppa med färsk dragon

Dragonen sätter pricken över i:et

Portioner 4 p, Förberedelse: 10 m, Tillagningstid 30 m

Ingredienser

  • 1 tesked färska dragonblad, finhackade
  • 1,5 dl grädde
  • 25 g smör
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 500 g sparris

Så här gör du:

  • 'Skär först, eller bryt av de träiga ändarna, skala sedan och skiva resten av sparrisen (men lämna översta delen som den är). Koka skalen och ändarna i 10 minuter i 7,5 dl vatten, tillsammans med sockret och salta efter behag.
  • Smält under tiden smöret i en soppkastrull och fräs snabbt den skivade sparrisen på hög värme (spara de översta delarna till senare), tillsätt grädden och reducera en aning. Sila vattnet med skalen och tillsätt denna vätska till de frästa skivorna, tillsammans med det vita vinet.
  • Låt allt koka upp och låt puttra i 10 minuter, mixa sedan soppan ordentligt med stavmixern. Tillsätt sparristopparna och låt soppan småkoka i ytterligare 2-4 minuter. Krydda ordentligt efter behag. Dela upp i 4 portioner och garnera med dragon.
  • Total tillagningstid 30 minuter
Sparrissoppa med färsk dragon