1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Soppa med kål och köttbullar

    En soppa med dina favoritköttbullar, som passar perfekt för höst och vinter.

    Portioner 4 p, Förberedelse: 5 m, Tillagningstid 23 m

    Ingredienser

    • 80 g grönkål eller savoykål
    • 80 g sötpotatis
    • 1 tomat
    • 1 liten finhackad rödlök (30 g)
    • 150 g mycket små köttbullar efter ditt favoritrecept
    • 800 ml grönsaksbuljong
    • malen svartpeppar
    • valfritt:
    • några droppar Worcestershiresås
    • Parmesanflingor som garnering

    Så här gör du:

    • Tillaga små köttbullar, cirka 2–3 cm stora, efter eget recept.
    • Skölj, ansa och skär kålen i tunna stavar. Skär potatisen och tomaten i små tärningar.
    • Lägg alla ingredienser i Soup makern med köttbullarna överst. Stäng locket och välj programmet för soppa med bitar.
    • När soppan är klar strör du över mald peppar och flingor med parmesanost.
    • Tips: Om du vill göra en vegetarisk version av soppan kan du ersätta köttbullarna med limabönor och n extra parmesanost.
    Soppa med kål och köttbullar

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.