1
Sverige

Morot- och mangosoppa

Morot- och mangosoppa

En uppfriskande soppa som är både söt och smakrik.

Portioner 4 p, Förberedelse: 5 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • fruktkött från 1/2 mango
  • 750 ml grönsaksbuljong
  • juice från 1 lime
  • 5–10 kvistar koriander
  • malen svartpeppar efter smak
  • grädde som garnering

Så här gör du:

  • Skala moroten och skär i 2–3 cm stora tärningar tillsammans med mangon.
  • Lägg alla ingredienser i Soup makern, stäng locket och välj programmet för slät soppa.
  • När soppan är klar öppnar du locket och häller upp i skålar eller glas. Avsluta med svartpeppar och en skvätt grädde.
  • Tips: Soppan kan även ätas kall.
Morot- och mangosoppa