1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    • Fri frakt

    Sverige

    Kall färsklökssoppa med blåmögelost

    Delikat och stark på en gång

    Portioner 4 p, Förberedelse: 30 m, Tillagningstid 30 m

    Ingredienser

    • 500 g potatis
    • 50 g blåmögelost (t ex gorgonzola)
    • 2 matskedar gräslök, finhackad
    • 1 dl grädde
    • 6 färsklökar
    • 1 liter kycklingbuljong

    Så här gör du:

    • 'Skala och dela potatisarna, koka dem sedan i 15-20 minuter i kycklingbuljongen.
    • Skala och hacka färsklökarna. Värm upp olivoljan i en stekpanna och fräs färsklökarna i hög temperatur tills de blir gyllenbruna, krydda sedan efter behag. Låt svalna några minuter (vätskan bör inte överskrida 80°C).
    • Mixa potatisarna med buljongen och färsklökarna i mixern på MAX-effekt i minst 1 minut. Tillsätt den kalla grädden medan du blandar så att soppan blir silkeslen.
    • Låt svalna åtminstone 2 timmar; denna soppa serveras kall. Rör om ordentligt innan du serverar och krydda efter behag. Strö över gräslöken och den smulade blåmögelosten.
    • 30 minuters tillagningstid + 2 timmar i kylskåpet
    Kall färsklökssoppa med blåmögelost