1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Klassisk tomatsoppa med vitlöksbröd

    Den här italienska klassikern är alltid en vinnare. Soppan blir som allra bäst när du använder mogna sommartomater och färsk basilika, men konserverade tomater går också bra.

    Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

    Ingredienser

    • 650 g tomater
    • 1 vitlöksklyfta
    • 50 g hackad lök
    • 500 ml grönsaksbuljong
    • 1 msk socker
    • Peppar och salt efter smak
    • Valfritt: färsk basilika efter smak
    • Servera med grädde eller crème fraîche
    • Olivolja
    • Brödskivor

    Så här gör du:

    • Dela tomaterna i fyra bitar. Skala vitlöken.
    • Placera ingredienserna till soppan i soupmakern
    • Stäng locket, välj programmet för slät soppa och vänta på att soupmakern ska bli klar.
    • Under tiden kan du förbereda vitlöksbrödet. Värm upp ugnen eller grillen till 200 °C. Dela vitlöksklyftan på mitten. Skvätt lite olja på brödskivorna och gnugga med vitlöken. Tillaga i ugnen i lera minuter tills brödbitarna är spröda.
    • När soupmakern är klar kan du öppna locket och hälla upp soppan i skålar. Tillsätt lite grädde eller crème fraîche. Servera med vitlöksbrödet.
    • Tips: Sommartomater är sötare och behöver inte sockras.
    Klassisk tomatsoppa med vitlöksbröd