1
Sverige

Kall kärnmjölkssoppa med curry och chili

Kall kärnmjölkssoppa med curry och chili

Under varma sommardagar behöver du något kallt och uppfriskande. Den här kärnmjölkssoppan passar perfekt.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 500 g majs (konserverad)
  • 150 g hackad lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk currypulver eller malen gurkmeja
  • 550 ml grönsaksbuljong
  • Peppar och salt
  • 500 ml kärnmjölk
  • (kan bytas ut mot naturell youghurt eller ilmjölk)

Så här gör du:

  • Kärna ur chilifrukten. Låt vätskan rinna av majsen.
  • Placera alla ingredienser utom kärnmjölken i soupmakern. Stäng locket och välj programmet för slät soppa.
  • När soupmakern är klar kan du öppna locket och hälla upp soppan i ett kärl. Tillsätt kärnmjölken och förvara soppan i kylen i minst 3 timmar (eller över natten) innan servering.
  • Tips: Om du inte har kärnmjölk kan du använda 650 ml vanlig mjölk i stället och tillsätta 2,5 msk citronjuice. Låt blandningen stå i 5 minuter innan du använder den. Servera med läckert pita- eller chapatibröd.
Kall kärnmjölkssoppa med curry och chili