1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Kall kärnmjölkssoppa med curry och chili

    Under varma sommardagar behöver du något kallt och uppfriskande. Den här kärnmjölkssoppan passar perfekt.

    Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

    Ingredienser

    • 1 röd chilifrukt
    • 500 g majs (konserverad)
    • 150 g hackad lök
    • 2 vitlöksklyftor
    • 1 msk malen spiskummin
    • 1 msk malen koriander
    • 1 msk currypulver eller malen gurkmeja
    • 550 ml grönsaksbuljong
    • Peppar och salt
    • 500 ml kärnmjölk
    • (kan bytas ut mot naturell youghurt eller ilmjölk)

    Så här gör du:

    • Kärna ur chilifrukten. Låt vätskan rinna av majsen.
    • Placera alla ingredienser utom kärnmjölken i soupmakern. Stäng locket och välj programmet för slät soppa.
    • När soupmakern är klar kan du öppna locket och hälla upp soppan i ett kärl. Tillsätt kärnmjölken och förvara soppan i kylen i minst 3 timmar (eller över natten) innan servering.
    • Tips: Om du inte har kärnmjölk kan du använda 650 ml vanlig mjölk i stället och tillsätta 2,5 msk citronjuice. Låt blandningen stå i 5 minuter innan du använder den. Servera med läckert pita- eller chapatibröd.
    Kall kärnmjölkssoppa med curry och chili

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.