1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Focaccia med tomat och rosmarin

    Den underbara doften av hembakat bröd

    Portioner 1 p, Tillagningstid 40 m

    Ingredienser

    • 2-3 kvistar färsk rosmarin
    • 500 g mjöl
    • 1 paket snabbjäst (7 g)
    • 3 matskedar olivolja, extra virgin
    • 12-15 små halvtorkade tomater
    • 1 tesked havssalt
    • bakplåt, smord

    Så här gör du:

    • 'Ta bort bladen från rosmarinkvistarna och hacka bladen med en vass kniv. Sätt i knådningstillbehöret i köksassistenten och tillsätt mjöl, jäst och de hackade rosmarinsbladen. Blanda samman allt och häll i 2 matskedar olivolja och 2,5 dl ljummet vatten i en tunn stråle genom matningsröret. Låt köksassistenten gå tills degen är ordentligt blandad. Avsluta sedan med att knåda för hand på ett mjölat underlag i några sekunder.
    • Forma till en boll och låt jäsa 1 timma, på en varm plats i en skål täckt med plastfolie, tills degen blir dubbelt så stor.
    • Värm ugnen till 220°C. Forma degen till en rektangel som är 1 cm tjock på bakplåten och gör hål i den med fingrarna. Skvätt över resten av olivoljan och lägg tomaterna i hålen. Strö över resten av rosmarinsbladen och havssalt.
    • Baka focaccian i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den blir gyllenbrun. Låt svalna.
    • 40 minuters tillagningstid + 1 timma för jäsning.
    Focaccia med tomat och rosmarin

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.