1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Linssoppa med turkiska äggnudlar

    Tack vare linserna är den här fylliga äggnudelsoppan proteinrik, kalorisnål och otroligt mättande.

    Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

    Ingredienser

    • 100 g gröna linser (som har legat i blöt i 4–5 timmar)
    • 2 vitlöksklyftor
    • 50 g hackad lök
    • 100 g morot
    • 2 msk olivolja
    • 150 g tomater (konserverade)
    • 750 ml köttbuljong
    • 50 g turkiska äggnudlar
    • Peppar och salt
    • Hackad persilja till garnering

    Så här gör du:

    • Låt linserna rinna av och placera dem i soupmakern.
    • Skala vitlök och morot. Finhacka vitlöken och skär moroten i munsstora bitar.
    • Tillsätt resten av ingredienserna i soupmakern, stäng locket och välj programmet för soppa med bitar.
    • När soupmakern är klar kan du hälla upp soppan i skålar och servera med lite persilja.
    • Tips: Turkiska äggnudlar är en turkisk specialitet. Om du inte hittar dem i din lokala butik kan du använda tagliatelle i stället. Se till att du bryter av den i mindre bitar först.
    Linssoppa med turkiska äggnudlar

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.