1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Potatissoppa med tryffelolja

    Bekväm mat med klass

    Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 20 m

    Ingredienser

    • 1 tesked timjan
    • 3 färsklökar
    • 4 matskedar olivolja
    • 1,25 dl crème fraîche
    • 7,5 dl kycklingbuljong
    • 250 g blandad svamp
    • 100 g parmesanost, riven
    • 1 matsked tryffelolja
    • 300 g potatis, i små bitar

    Så här gör du:

    • 'Skär upp färsklökarna i ringar och håll isär de gröna och de vita delarna. Hetta upp 2 matskedar olja i en soppkastrull och fräs de vita delarna av färsklöken.
    • Tillsätt potatisen, låt fräsa i 2 minuter och tillsätt därefter crème fraîche och timjan. Tillsätt buljongen, låt allt koka upp och låt soppan puttra försiktigt i 10 minuter.
    • Värm under tiden upp resten av oljan i en stekpanna och fräs svamparna i 5 minuter, krydda sedan ordentligt efter behag och stänk på tryffeloljan. Mosa soppan med stavmixern och krydda efter behag.
    • Servera soppan i djupa skålar, tillsätt de frästa svamparna och strö på ost och de gröna delarna av färsklöken.
    • Total tillagningstid 20 minuter
    Potatissoppa med tryffelolja