Kryddig linssoppa med spenat
Linser suger åt sig alla smaker du har i soppan. Den här soppan är lätt, men närande och vegetarisk. Serveras som huvudrätt.
Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 20 g färsk ingefära
- 100 g morot
- 100 g selleristjälkar
- 100 g körsbärstomater
- 2 röda chilifrukter
- 150 g röda linser
- 730 ml grönsaksbuljong
- Peppar och salt efter smak
- 200 g färsk spenat och yoghurt naturell till garnering
Så här gör du:
- Skala och inhacka vitlöken och ingefäran. Skär morot och selleri i 1 cm tjocka
tärningar. Dela körsbärstomaterna i fyra och kärna ur och hacka chilifrukterna.
- Placera alla ingredienser utom spenaten och yoghurten i soupmakern, stäng locket och välj programmet för soppa med bitar.
- När soupmakern är klar kan du öppna locket, röra ned spenaten och låta soppan stå i 30 sekunder.
- Servera i skålar eller djupa tallrikar, garnera med en klick yoghurt.
- Tips: Kikärtor är ett trevligt tillskott till den här soppan. Du kan utelämna chilifrukten om du föredrar
en mindre kryddig soppa.