1
Sverige

Kryddig linssoppa med spenat

Kryddig linssoppa med spenat

Linser suger åt sig alla smaker du har i soppan. Den här soppan är lätt, men närande och vegetarisk. Serveras som huvudrätt.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g färsk ingefära
  • 100 g morot
  • 100 g selleristjälkar
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 röda chilifrukter
  • 150 g röda linser
  • 730 ml grönsaksbuljong
  • Peppar och salt efter smak
  • 200 g färsk spenat och yoghurt naturell till garnering

Så här gör du:

  • Skala och inhacka vitlöken och ingefäran. Skär morot och selleri i 1 cm tjocka tärningar. Dela körsbärstomaterna i fyra och kärna ur och hacka chilifrukterna.
  • Placera alla ingredienser utom spenaten och yoghurten i soupmakern, stäng locket och välj programmet för soppa med bitar.
  • När soupmakern är klar kan du öppna locket, röra ned spenaten och låta soppan stå i 30 sekunder.
  • Servera i skålar eller djupa tallrikar, garnera med en klick yoghurt.
  • Tips: Kikärtor är ett trevligt tillskott till den här soppan. Du kan utelämna chilifrukten om du föredrar en mindre kryddig soppa.
Kryddig linssoppa med spenat