1
Sverige

Tarhanasoppa

Tarhanasoppa

Tarhana, en jäst och vakuumtorkad üblandning av mjöl, yoghurt, lök, tomat och grön paprika, utgör basen i den här traditionella turkiska soppan.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 3,5 msk tarhana
  • 3,5 msk tomatpuré
  • 1,2 l grönsaksbuljong
  • 1 msk smör
  • Valfritt: 1 msk salt*

Så här gör du:

  • Placera ingredienserna till soppan i soupmakern, stäng locket och välj programmet för slät soppa.
  • När soupmakern är klar kan du öppna locket och hälla upp soppan i lämpliga bägare eller skålar.
  • Tips: Tarhana kan du köpa i de lesta turkiskabutiker. *Tarhana är normalt redan ganska salt. Beroende på blandning kan du behöva tillsätta salt efter smak.
Tarhanasoppa