1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    Produkter

    Recept - Äppelträrökt Skreitorsk

    Ingredienser:

    (4 personer)

     
    Fisk:

    En ryggbit per person från Skreien, med skinn
    Äppelträ
    Skvätt champagne
    Lite fiskbuljong från koket
    1/2 tsk äppelcidervinäger
    Havssalt

    Ärtpuré:
    200 gram frysta ärter, ekologiska
    1 dl vitt vin utan ekfatssmak
    4 charlottenlökar
    1/4 fänkål
    Örtsalt och vitpeppar
    Skvätt champagne

    Potatis:
    4 kokta potatisar
    1/2 dl hård svensk ost, exempelvis västerbotten, lagrad svecia eller hård getost från lokalt mejeri
    2 msk rapsolja

    Dekoration:
    Fin rökt fläsksida från din lokale charkuterist (eller bacon)
    Gröna och röda bladskott
     

    Äppelträrökt Skreitorsk


    Gör så här:

    • Förberedelse: skär lök och fänkål i små kuber. Koka potatisen. Riv osten. Skär fläsket i fina små bitar.
    • Stycka fram ryggbit och spara fyra långa bitar skinn
    • Skär skinnet i avlånga bitar och fritera i olja i en stekpanna på medelhög värme tills den är gyllenbrun. Stänk på ytterst lite äppelcidervinäger och salt. Skär av kanterna och smula dem, lägg separat.
    • Stänk ytterst lite champagne på fiskbiten, havssalta och lägg den på ett bad av fiskbuljong.
    • Sätt eld på flis av äppelträflis i en ABU-rök eller i en stor aluminium-låda med lock (har du konvektionsugn går det bra att sätta på lock för elden och ställa in i ugnen, sen ta bort locket). Kväv elden och lägg torsken bredvid. Låt stå ENDAST 5 minuter.
    • Sätt in torsken i ugnen och låt den gå i ånga om du har till 42 grader på en termometer, har du vanlig ugn ger buljongen viss ånga. 
    • Under tiden, koka upp ärter, fänkål & lök i vinet. Låt koka 3 minuter, låt sedan stå och dra en kort stund. Smaka av med örtsalt och vitpeppar.
    • Mixa purén slät med en handmixer, avsluta med att röra i lite champagne och lägg i en spritspåse i vattenbad för att hålla varm
    • Skär den kokta potatisen i fyrkanter. Stänk på lite olja och riven ost på ändbitarna. Stek på båda ändsidor tills den får gyllenbrun färg, ytterst kort.
    • Fräs också fläsket i en panna tills gyllenbrunt, lätt på papper att olja av sig.

     

    Recept: Husmor Lisa