Consumer
Produkter

  Vanliga frågor

    Vill du veta mer om LED-lampor? Läs våra fem vanligaste frågor.    

1. Vad är en halogenlampa?

 

Halogen är en sorts glödlampa. Precis som den traditionella glödampan har den en glödtråd, men lampgloben är även fylld med halogengas,

vanligtvis brom eller jod. En halogenljuskälla ger ett klart vitt ljus med utmärkt färgåtergivning, vilket gör den här lampan perfekt för många användningsområden.

 

2. Vilka fördelar finns det med en halogenlampa?

 

Halogenlampor har många fördelar:

 

– Hög ljuskvalitet med utmärkt färgåtergivning (Ra=100)

– Helt dimbar

– Halogenlampor är miljövänliga och har en unik gnistrande ljuseffekt
– Philips halogenlampor finns i många olika former och storlekar och de har utformats för att passa en mängd olika armaturer och användningsområden
– Längre livslängd än en traditionell glödlampa
– Ingen uppvärmningstid; Philips halogenlampor ger ljus direkt

 

3. Är alla halogenlampor dimbara?

 

Halogenlampor är utformade för att arbeta vid mycket höga temperaturer för maximal prestanda. Du kan dimra över 60 %

av märkspänningen, men vi rekommenderar att man återgår till full

ljusstyrka i en minut innan man släcker lamporna.

 

4. Varför håller en halogenlampa längre än en vanlig glödlampa?

 

Halogenlampor håller två till fem gånger längre än traditionella glödlampor, tack vare halogenens regenererande process. Halogengasen hjälper de förångade volframpartiklarna att fästa på glödtråden igen i stället för på lampans insida. Detta gör att det tar längre tid innan glödtråden går av och lampan håller därmed längre. 

 

5. Hur kan halogenlampor ge konstant ljusflöde?

 

Halogenlampor kan behålla ett konstant ljusflöde under hela lampans livslängd tack vare att volframpartiklarna fäster på glödtråden igen i stället för att fastna på lampans insida, vilket gör att lampan mörknar mindre och dess ljusflöde behålls.

 

Behöver du mer hjälp med att hitta rätt lampa?

Om du vill veta mer om Philips Lighting kan du titta på våra videor eller klicka här
LED-lampor

LED-lampor

 

Använd LED-lampor för att förändra ett rum med vackert varmvitt ljus. Den här guiden visar hur LED-lampor ger dig obegränsade belysningsmöjligheter, energibesparingar på upp till 90 % samt lägre kostnader.

Belysningseffekt

Belysningseffekt

 

Se hur lampans ljuseffekt påverkas av dess beläggning och hur det skapar olika typer av belysning. Frostade lampor ger ett indirekt ljus medan klara lampor har ett gnistrande och naturligt varmt ljus.

Lågenergilampor

Lågenergilampor

 

Lågenergilampor kallas även kompaktlysrör och använder mindre energi än klassiska glödlampor, men ger samma ljusnivå. Se hur lågenergilampor kan skapa en ljuseffekt och stämning som passar ditt humör och samtidigt vara snälla mot plånboken.

 

Halogenlampor

Halogenlampor 

 

Halogenlampor är snabbaste och enklaste alternativet till klassiska glödlampor. Se hur halogenlampor erbjuder ett stort antal belysningsmöjligheter med samma varma gnistrande ljus av hög kvalitet som du är van vid från traditionella glödlampor.

I rampljuset

Ta en titt på våra övriga belysningsprodukter