1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Philips AVENT - Milk allergies

  Mjölkallergi

  Trots att det är mycket sällsynt kan eksem, kolik, kräkningar och viktnedgång orsakas av mjölkallergi. Det kan vara en stor utmaning för dig som mamma, så här får du lite användbar information inför starten. Men be sjukvårdspersonalen om råd om du tror att ditt barn har mjölkallergi.

  Philips AVENT - Milk allergies

  Symptom att hålla utkik efter:

  • hudproblem
  • kräkningar
  • kronisk diarré
  • kolik
  • buksmärtor
  • dålig viktuppgång
  • viktnedgång
  • dålig tillväxt

  Barn som matas med ersättning

  Vissa barn kan vara allergiska mot proteinet i ersättningen. Om sjukvårdspersonalen tror att så kan vara fallet kan de ge barnet specialmat för att se om allergisymptomen försvinner.

  Hydrolyserad ersättning

  Mjölkproteinet i ersättningen har brutits ned till mycket mindre delar för att undvika en allergisk reaktion. Sådan mjölk har en ovanlig smak. Små barn accepterar den ganska lätt, men större barn kanske inte gillar den.

  Ersättning med aminosyra

  Om ingen tydlig förbättring av symptomen visas när du har provat hydrolyserad ersättning kan ersättning med aminosyra vara ett annat alternativ.

  Sojaersättning

  Soja är en mjölkfri ersättning som inte rekommenderas för barn under sex månader. Det beror på att sojamjölk har en högre mängd fytoöstrogen och kan orsaka hormonella problem, speciellt för små barn.

  Rådfråga en auktoriserad dietist för att garantera att barnets mjölk ger alla näringsämnen som behövs för optimal tillväxt och utveckling.

  Barn som ammar

  Det är extremt ovanligt att ett barn är allergiskt mot bröstmjölk. Men om du tror att det är bröstmjölkallergi som orsakar barnets problem kan du prova att utesluta vissa typer av mat ur din diet. Om du tänker utesluta mat som fisk, kött, vissa grönsaker eller frukter kan de vanligen ersättas av mat inom samma matgrupp. Men om du utesluter mjölk och mjölkprodukter behöver du ta kalciumtillskott (1 250–1 350 mg per dag).

  Du bör återigen diskutera med en auktoriserad dietist så att du kan vara säker på att din kosthållning är tillräckligt näringsrik för dig och ditt barn.

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade produkter

  Relaterade råd

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.