1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Philips AVENT - Advice for Bottle feeding

  Råd om flaskmatning

  Philips AVENT - Advice for bottle feeding

  Flaskmatingspositioner

  Precis som vid amning finns det vissa positioner som passar barnet bättre när de börjar äta ur flaska.

  Hålla barnet och flaskan

  Håll barnet nära dig i knäet i en halvupprätt position så att du kan få ögonkontakt. Om det behövs lägger du en kudde i knäet för att höja upp barnet.

  • Barnet njuter mer av att äta ur flaskan om du ler och småpratar 
  •  Luta flaskan så att flaskhalsen och nappen fylls med mjölk innan du försiktigt placerar nappen i barnets mun – det förhindrar att barnet sväljer luftbubblor, vilket kan orsaka gasighet
  • Om barnet inte verkar nöjt under matningen kan orsaken vara gaser i magen – försök att stryka barnet försiktigt på ryggen så att han/hon kan rapa lättare
  • Försök att alltid låta barnet rapa efter halva måltiden och efteråt – det kan förhindra kräkningar. 

  Byt sida

  Precis som vid amning ska du byta sida ibland. Då utvecklas barnets ögon och nacke mer jämnt. Försök att byta efter halva flaskan när du har låtit barnet rapa. Om du gör det från början är det mindre sannolikt att barnet får en favoritsida.

  Underarmsposition

  Underarmspositionen är ett bra val om du har genomgått kejsarsnitt eller om du har tvillingar. Lägg en kudde i knäet så att barnet får stöd.

  Välja rätt dinapp

  Det är viktigt att du har en dinapp med rätt hålstorlek för ditt barn. Du kan välja dinappar med långsamt, normalt eller snabbt flöde. 

  • En nyfödd behöver oftast en mjuk dinapp med långsamt flöde
  • Om barnet verkar ta lång tid på sig med att dricka upp en flaska eller ger upp efter halva kan hålet var för litet. Testa att byta till en dinapp med normalt flöde
  • Om barnet spottar när han/hon äter kan hålet i dinappen vara för stort
  • Du kan också prova dinappar med justerbart flöde som kan ge ett långsamt, normalt eller snabbt flöde

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade produkter

  Relaterade råd

  Sterilisera matningsutrustningen

  Sterilisera matningsutrustningen

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.