0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Philips AVENT - A baby routine that works for you

  En barnrutin som passar er

  Att få barn förändrar livet. De första veckorna kan vara omvälvande medan du och barnet försöker anpassa er till ert nya liv. Men efter ett tag kommer ni in i rutinerna, vilket underlättar för er båda.

  Philips AVENT - A baby routine that works for you

  En ny baby kan vara ganska skrämmande och utmattande, även om barnet ägnar största delen av tiden åt att sova. Och sedan det här med matningen. En nyfödd baby behöver äta i genomsnitt var tredje timme. Det tar också ett tag att vänja barnet vid dygnsrytmen, så under den första tiden ska du inte oroa dig för att få in en bestämd barnrutin. Fokusera på att lära känna ditt barn, komma igång med amningen, skapa sovrutiner och vila och ta hand om dig själv.

  Efter några veckor kan du börja fundera på att skapa en barnrutin. Det gör att du känner att du får kontroll på tillvaron, och barnet känner sig tryggare. De flesta barn känner sig tryggare när de vet att det är dags att leka, äta eller sova. Och för föräldrarna är det bra att veta att det kommer lite "egentid" då och då.

  Alla barn är olika

  Det finns inget som är rätt eller fel när det gäller att skapa en barnrutin. Alla barn är olika. Att introducera en barnrutin för sovtider är en bra start. Tidigt på kvällen, när barnet är runt två eller tre månader gammalt, kan du testa med ett bad, en snabb massage, en matning med mjölk eller kanske en lugnande vaggvisa. Från cirka sex månaders ålder kan du börja med en saga och kanske ett gosedjur att ha på natten. Uppmuntra barnet att sova mer på natten genom att mata det regelbundet under dagen. På natten ska du se till att det är mörkt, undvika för mycket stimulering och endast byta blöja om det behövs. Bra sömnvanor gynnar både föräldrar och barn under många år framöver.

  Nappar

  En napp kan också göra barnet nöjt. Småbarn har en stark suginstinkt, och sugningen är naturligt avslappnande. Välj gärna en ortodontisk napp, som är bättre för tänder som håller på att utvecklas. Kom ihåg att sterilisera napparna regelbundet, och alltid när de har tappats på golvet.

  Babyvakter

  Det rekommenderas att barnet sover i samma rum som du under de första sex månaderna, i en egen spjälsäng, men det kommer att finnas stunder då du inte är i samma rum. Då kan en babyvakt vara bra att ha. Det är ett fantastiskt sätt att kunna höra barnet utan att behöva rusa in i rummet så fort du hör ett ljud. Då kan du låta barnet försöka lugna sig själv först, vilket hjälper till att skapa bra sömnrutiner i det långa loppet.

  Inget är ristat i sten

  Kom ihåg att det inte finns något rätt eller fel när det gäller barnrutiner. Ditt barn är en individ, och det kan ta tid att komma på vilka rutiner som fungerar bra för er båda. En del föräldrar vill ha bestämda rutiner, och en del skulle inte klara sig utan dem. Det här är ditt barn, och din tid som mamma eller pappa. Så följ dina instinkter och be om råd om det behövs.

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade produkter

  Relaterade råd

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.