1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Philips AVENT - Introducing a bottle

  Börja använda flaska

  Om du funderar på att flaskmata ditt barn i framtiden är det bra att veta när du ska börja och hur det kan påverka din bröstmjölk.

  Philips AVENT - Introducing a bottle

  När är det dags att sätta igång?

  De flesta experter – läkare, vårdpersonal och mödrar – föreslår att du väntar en månad med flaskmatning. Detta för att säkerställa att mjölkflödet och amningsrutinerna är etablerade.

  Påverkar flaskmatning mjölkflödet?

  Kroppen reagerar på hur mycket barnet äter – och producerar mer mjölk om barnet är hungrigt, och mindre om barnets aptit minskar. Det betyder att om du ammar eller pumpar mindre, kan mängden mjölk din kropp producerar minska.

  Om du är redo att börja med flaskmatning bör du följa de här stegen för att göra det lite enklare

  1. Låt barnets pappa eller mor-/farförälder ge de första flaskmatningarna. Det är mer sannolikt att barnet accepterar en ny underlig process om ett bekant ansikte ler mot honom/henne. Om du däremot är i närheten är det sannolikt att barnet vill vara hos sin mamma – och få den mat barnet tycker mest om.
  2. Fyll en steriliserad flaska med ersättning eller bröstmjölk. Läs på förpackningen med ersättning för att få rätt mängd.
  3. Bröstmjölken håller en behaglig kroppstemperatur. För att flaskmatningen ska bli så naturlig som möjligt kan du värma flaskan nedsänkt i varmt vatten eller med en elektrisk flaskvärmare. Använd aldrig mikrovågsugnen – det kan ge upphov till farliga varma partier och skada vissa näringsämnen. Testa temperaturen genom att spruta lite mjölk på insidan av din arm.
  4. Sitt i en bekväm stol och placera barnet i en halvupprätt ställning med stöd för huvudet. Använd kuddar som stöd åt dina armar. Låt aldrig barnet ligga helt ned, eftersom det ökar risken för kvävning och öroninfektion.
  5. Luta flaskan och låt mjölken fylla nappen. Det förhindrar att barnet sväljer luft. Stimulera barnets sökreflex genom att stryka nappen mot barnets läppar eller kind. Barnet bör greppa flaskan och börja suga naturligt.
  6. När barnet är nöjt upprepar du processen inom några dagar så att barnet får vänja sig vid flaskan.

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade produkter

  Relaterade råd

  Sterilisera matningsutrustningen

  Sterilisera matningsutrustningen