1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Philips AVENT - Drinking like a grown up

  Dricka som ett större barn

  Nu har du fått knyta an till barnet via amning eller flaskmatning, men snart får du uppleva något nytt: att se ditt barn dricka på egen hand. De flesta barn är redo för den här milstolpen omkring sex månaders ålder. Så här börjar du:

  Philips AVENT - Drinking like a grown up

  Vilken mugg?

  Flasknappar är mjuka. Börja därför med en mjuk pipmugg, eller en mugg med sugrör, så att strukturen känns bekant.

  Testa vatten

  Om din lilla knodd är törstig mellan matningarna kan du ge vatten i en pipmugg eller mugg med sugrör. Och om du börjar med fast föda bör du också ge en mugg med vatten till barnet mellan måltiderna. 

  Vinka farväl till nappflaskorna

  Enligt AAP (American Academy of Pediatrics) bör föräldrar helt fasa ut matning med nappflaska när barnet är 24 månader för att förhindra att tänderna skadas. 

  Byt stegvis mot en öppen mugg

  Byt från pipmugg till öppen mugg så snart barnet klarar av det – kring två års ålder eller kort därefter. Det är för att förhindra att barnet "suger" på muggen, vilket kan förändra tungans och tändernas placering.

  Innan du hinner blinka kommer du och barnet att kunna skåla tillsammans!

  Du kan fortsätta med amningen långt efter det att barnet börjar dricka ur mugg.

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade råd

  Recept för barn

  Recept för barn