1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Philips AVENT - Mealtime milestones

  Framsteg vid måltiderna

  Ditt lilla knyte börjar utvecklas till en sådan rolig liten person. Det är tydligare än någonsin vid köksbordet. Följande kommer du att få uppleva under de kommande månaderna:

  Philips AVENT - Mealtime milestones

  Äta familjemåltider

  När du har introducerat alla typer av fast föda för barnet kan du börja servera små portioner med vanlig mat som de vuxna äter.

  • Kontrollera att maten inte är för varm
  • Mosa maten eller dela den i mycket små bitar
  • Se alltid upp för kvävningsrisker som hela vindruvor, körsbärstomater, popcorn och bitar av morot eller korv. 

  Självständigt drickande

  Under det kommande året bör barnet byta från pipmugg till öppen mugg för att förhindra att tänderna skadas. Och om det inte är en särskilt varm dag behöver småbarn bara dricka under måltider och mellanmål.

  Avvänjning

  Du kan fortsätta att amma eller flaskmata på kvällen, eller som tröst, så länge du och barnet vill, men försök att vänja av barnet helt när han/hon är högst 24 månader. AAP (American Academy of Pediatrics) rekommenderar att nappflaskan ska fasas ut vid den tidpunkten, eftersom barn som går och lägger sig med en nappflaska riskerar att få skadade tänder.

  Äta själv

  Ditt barn kanske har börjat med mat som äts med händerna eller att hålla i en sked. Introducera plasttallrikar och -skålar vid måltiderna så att barnet vänjer sig vid att äta som mamma och pappa.

  Vissa barn kan använda sked eller gaffel när de är 18 månader, medan andra har ett mycket kladdigt bordsskick när de är inne på sitt tredje år. Det är normalt och tar tid. Hindra inte barnet från att leka med maten – lek är övning!

  Har du svårt att förstå att ditt lilla barn redan sitter med under familjemåltiderna? Var beredd: i tvåårsåldern kan det till och med hända att barnet ber om sin favoritmat! 

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips Avent kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  Relaterade produkter

  Relaterade råd

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.